Sýrčania podporujú Asada, ale BBC o tom nechce informovať

24.04.2018 | 12:54
  0
Britská barónka to vyhlásila v rozhovore pre RT.

Väčšina Sýrčanov podporuje svojho prezidenta a armádu, ale BBC prezentuje Britom iný, jednostranný príbeh. Po návrate z z pracovnej cesty po Sýrii to v interview pre RT uviedla britská barónka a členka Snemovne lordov.

Caroline Coxová navštívila nedávno niekoľko sýrskych miest v krajine sa zhovárala so „širokým okruhom ľudí“ vrátane vládnych činiteľov, predstaviteľov opozície, umelcov, intelektuálov, spisovateľov, ale aj s bežnými občanmi.

Podľa barónky je napriek tvrdeniam zo strany západných vlád a médií veľká väčšina Sýrčanov vďačná prezidentovi Bašárovi Asadovi, ako aj sýrskym a ruským vojakom za boj proti islamskému štátu a ďalším džihádistickým skupinám.

Coxová v tejto súvislosti podrobila kritike britské médiá, ktoré podľa nej neobjektívne informujú.

„Občania majú veľký záujem počuť názor od ľudí v Sýrii. Je všeobecne známe a široko prezentované, že informovanie zo strany BBC je zaujaté a veľmi jednostranné.“

Britská politička odmietla obvinenia, že jej cesta do Sýrie bola nevhodná, alebo že by slúžila na propagandistické účely. Zmienila sa tiež o spontánnych rozhovoroch s bežnými občanmi Sýrie.

„V jednom z parkov v meste Aleppo som sa rozprávala s dvoma úžasnými moslimkami, nebolo to vopred vôbec dohodnuté. Spýtala som sa ich, čo si o situácii myslia. To, čo nám povedali, bolo úplne v súlade s tým, čo sme počuli na formálnych stretnutiach,“ vysvetlila.

Coxová vo svojom posolstve britskému ľudu a celému svetu odkázala, aby mohli „obyvatelia Sýrie sami slobodne rozhodnúť o svojej budúcnosti“.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti