Susan Sarandonová povedala o Clintonovej, že je vojnová štváčka

28.11.2017 | 12:00
  0
Média hlavného prúdu podľa jej názoru neodrážajú realitu.

Herečka a aktivistka Susan Sarandonová sa domnieva, že ak by Hillary Clinton vyhrala prezidentské voľby, Spojené štáty "by boli vo vojne".

"Myslím si, že je veľmi nebezpečná," povedala Sarandonová v rozhovore pre britský denník The Guardian. Herečka je na´dalej terčom kritiky zo strany Clintonovej priaznivcov za podporu ktorú počas prezidentských volieb v roku 2016 vyjadrila Berniemu Sandersovi a jej následné hlasovanie pre kandidátku strany Zelených Jill Steinovú.

Na ilustráciu uviedla príklady osobných útokov od Clintonovej fanúšikov.

"Nevyzývala som ľudí, aby hlasovali za niekoho. Povedal som, aby sa informovali," vysvetlila umelkyňa.

V odpovedi na otázku, či je Clintonová nebezpečnejšia ako Trump, Sarandonová uviedla: "Myslím, že bola veľmi, veľmi nebezpečná. Ak by sa stala prezidentkou, boli by sme vo vojne. Pozrite sa, čo sa stalo za Obamovho prezidentovania."

Ako v tejto súvislosti poznamenal portál RT, Clintonová má za sebou dlhú históriu podporovať americkú intervenciu v zahraničí. Ako príklad slúži jej podpora vojne v Iraku, alebo snahy o zlikvidovanie líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, nad ktorého smrťou vyjadrila v televíznom rozhovore neskrývanú radosť. Jej politický postoj bol dôvodom, že mnohí pacifisti jej svoj hlas vo voľbách neodovzdali.

Sarandonová si myslí, že obvinenia, ktorá sa na jej hlavu zniesli v dôsledku Clintonovej prehry je dôvodom, prečo Demokrati opäť prehrajú. "Znova stratíme, ak budeme závislí na DNC (demokratický národný výbor)". Hollywoodska hviezda však poznamenala, že na druhej strane jej lichotia tvrdenia, že jej "malý hlas bol rozhodujúcim faktorom vo voľbách".

Herečka na záver rozhovoru poukázala na skutočnosť, že udalosti v krajine "nemôžno posudzovať merítkom mainstreamových médií".


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti