Študenti v Španielsku museli kvôli utečencom opustiť internát

20.06.2018 | 13:01
  0
Dôvodom bolo núdzové ubytovanie nových migratnov.

Rozhodnutie Španielska prijať migrantov, ktorých Taliansko a Malta odmietli, ovplyvilo aj život niektorých španielskych študentov. Tým bolo oznámené, aby do 24 hodín opustili svoje internáty. Dôvodom tohto kroku je zaistiť ubytovanie pre nových utečencov.

Nový španielsky premiér Pedro Sanchez súhlasil s prijatím pasažierov záchrannej lode Aquarius, ktorí vo väčšine prípadov pochádzajú zo subsaharskej Afriky. Talianska a maltská vláda totiž týmto lodiam zakázala kotviť vo svojich prístavoch.

Za účelom poskytnutie prístrešku migrantom bol regionálnou vládou vo Valencii vybraný internát La Florida.

Študenti, ktorí za ubytovanie údajne platili až 750 eur za mesiac, dostali informáciu, aby do 24 hodín uvoľnili svoje izby. Španielske orgány svoje rozhodnutie vysvetlili núdzovou situáciou spôsobenou príchodom migrantov. Matka jedného z študentov spravodajskému portálu Intereconomia uviedla, že dôvodom na opustenie internátu boli zdravotné riziká súvisiace s chorobami, ktoré migranti prenášajú.

„Nie sme proti tomu, aby sme pomáhali ľuďom v núdzi, ale nie je spravodlivé, aby bol môj syn z ubytovne uprostred štúdia vysťahovaný na ulicu,“ reagovala študentova matka na vzniknutú situáciu.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti