Strana slobodných vyzvala na legislatívny zákaz ´fašistického islamu´

14.01.2017 | 23:37
  0
Strache spresnil, že legislatíva by bola podobná existujúcemu zákonu o zákaze nacistických symbolov.

Viedeň 14. januára - Predseda rakúskej krajne pravicovej Strany slobodných (FPÖ) Heinz-Christian Strache vyzval dnes na zavedenie zákona, ktorý by zakazoval "fašistický islam" a moslimské symboly s tvrdením, že toto náboženstvo by mohlo vyhubiť európsku spoločnosť.

Strache spresnil, že legislatíva by bola podobná existujúcemu zákonu o zákaze nacistických symbolov. "Rakúsko potrebuje zákon, ktorý zakazuje fašistický islam. Skoncujme s politikou islamizácie, inak Európanov čaká náhly koniec," vyhlásil Strache na mítingu FPÖ v Salzburgu.

Koaličná Ľudová strana (ÖVP) v stredu vyzvala na zníženie počtu žiadostí o azyl podaných za uplynulý rok na polovicu, teda na 17.000, na čo Strache reagoval slovami: "Potrebujeme nulovú, respektíve mínusovú imigráciu." V Rakúsku s 8,7 miliónmi obyvateľov žije 600.000 moslimov.

Krajina od leta 2015 zaregistrovala viac než 130.000 žiadostí o azyl podaných osobami utekajúcimi pred vojnou a chudobou z krajín ako Afganistan, Irak a Sýria.

Protimoslimský odkaz FPÖ bol dobre prijatý značnou časťou rakúskych voličov vo vlaňajších prezidentských voľbách. Hoci kandidát FPÖ Norbert Hofer bol v druhom kole porazený nominantom Sociálnodemokratickej strany (SPÖ) Alexandrom Van der Bellenom, dostal 47 percent hlasov.

Zdroj: TASR


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti