Štátna radkyňa Trošková a Jasaň dočasne opúšťajú svoje pozície na úrade vlády

28.02.2018 | 17:27
  0
Agentúru SITA o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

BRATISLAVA 28. februára  – Viliam Jasaň a Mária Trošková opúšťajú svoje pracovné pozície na Úrade vlády SR. Agentúru SITA o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR s tým, že pracovníci úradu vlády z neho odchádzajú do vyšetrenia prípadu vraždy novinára Jana Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

ODMIETAJÚ AKÚKOĽVEK SPOJITOSŤ S VRAŽDOU

Vo svojom vyhlásení obaja ďalej uvádzajú, že chcú vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky.

„Ich smrť nami otriasla rovnako ako celou slovenskou verejnosťou. Spájanie našich mien s týmto ohavným činom niektorými politikmi či médiami je absolútne za čiarou. Kategoricky odmietame akúkoľvek súvislosť s touto tragédiou. Keďže však sú naše mená zneužívané v politickom boji proti predsedovi vlády Robertovi Ficovi, rozhodli sme sa až do vyšetrenia tohto prípadu opustiť svoje pracovné pozície na Úrade vlády SR,“ píšu vo vyhlásení Trošková a Jasaň.

TALIANSKA MAFIA NA SLOVENSKU

Podľa medializovaných informácií šéf kancelárie Bezpečnostnej rady SR Viliam Jasaň a štátna radkyňa Mária Trošková obchodovali s talianskymi podnikateľmi, ktorých mená spájajú s mafiou.

Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú zavraždili v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Podľa policajného prezidenta Tibora Gašpara vraždy pravdepodobne súvisia s prácou novinára. Premiér Robert Fico prisľúbil milión eur každému, kto poskytne relevantnú informáciu o prípade.

Podľa ďalších informácií by vraždy mohli súvisieť s talianskou mafiou operujúcou na východe Slovenska. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti