Soros: Trump môže zničiť celú našu civilzáciu

26.01.2018 | 11:20
  0
Miliardár kritizoval amerického prezidenta na ekonomickom fóre v Davose.

George Soros vyhlásil, že Trumpova administratíva predstavuje pre svet nebezpečenstvo. Dodal však, že narastajúca opozícia voči nemu z neho spraví dočasný fenomén, ktorý zmizne v roku 2020, ak nie skôr.

Soros, ktorý spravuje svoju organizáciu Soros Fund Management a Open Society Foundation vo svojom štvrtkovom prejave na Svetovom ekonomickom fóre v švajčiarskom Davose si kopol do amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Pri tejto príležistosti sa zmienil o súčasnej napätej situácii medzi Spojeným štátmi a Severnou Kóreou. Vyhlásil, že Trumpov spôsob riešenia situácie so Severnou Kóreou približuje USA smerom k jadrovej vojne, pretože Washington nie je ochotný akceptovať Severnú Kóreu ako novú jadrovú veľmoc.

Podľa jeho názoru kroky súčasnej americkej administratívy motivujú Severnú Kóreu rýchlo rozvíjať svoje jadrové kapacity. Ako Soros upozornil, takýto rýchly vývoj môže Spojené štáty podnietiť na preventívne využitie svojej nukleárnej prevahy a začať jadrovú vojnu, aby sa jadrovej vojne zabránilo. Finančný špekulant dodal, že podobný krok by predstavoval protichodnú stratégiu.

Neskôr však svoju pozornosť sústredil na Donalda Trumpa, keď sa zmienil, že jeho politikou je ohrozená nielen otvorená spoločnosť, ale aj celá naša civilizácia. Amerického prezidenta obvinil zo zodpovednosti za vzostup severokórejského režimu. V tejto súvislosti poznamenal, že jadrovej vojne by sa dalo predísť „politikou cukru a biča“, kedy by Washington odmenil Pchjongjang za zastavenie vývoja jadrových zbraní.

Soros tiež načrtol, že Trumpova vláda nemusí vydržať celé funkčné obodbie.

„Trumpova vláda je pre svet nebezpečenstvo. Ale považujem to za čisto dočasný fenomén, ktorý zmizne v roku 2020 alebo ešte skôr,“ domnieva sa miliardár.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti