Soros predpovedá rozpad Európskej únie

18.01.2018 | 12:30
  0
Americký miliardár to vyhlásil v rozhovore pre Financial Times.

George Soros sa posťažoval, že Európska únia je na pokraji kolapsu, zatiaľ čo z Ruska sa stáva „obrodzujúca nacionalistická veľmoc“.

Maďarsko-americký magnát, ktorý spravuje svoj 26 miliardový fond Soros Fund Management a predsedá globálnej rade Nadácie otvorenej spoločnosti (OSF), to uviedol pre denník Financial Times.

Soros uviedol, že nacionalizmus sa momentálne stáva vo svete „dominantnou ideológiou“, ktorá už zachvátila aj Európsku úniu.

„EÚ je to inštitúcia, ktorá je na pokraji rozpadu,“ vyhlásil miliardár, ktorý zároveň dodal, že „z Ruska sa stáva obrodzujúca veľmoc založená na nacionalizme“.

Soros je v jeho rodnom Maďarsku považovaný za toho, kto konšpiruje proti pravicovej vláde Viktora Orbána. Maďarský premiér sa domnieva, že tento americký miliardár vytvára vlastnú sieť, ktorou sa snaží oslabiť jeho kabinet a ovplyvniť politiku Európskej únie.

Maďarský líder Sorosa už obviňuje dlhodobo tvrdením, že podnecuje  v Európe utečeneckú krízu a narúša európsku kultúrnu identitu. V októbri minulého roka predseda vlády navyše upozornil, že viac ako 200 poslancov Európskeho parlamentu je miliardárovým impériom považovaných za „priateľov jeho siete“.

Minulý rok Orbán vyhlásil, že maďarským tajným službám nariadil, aby odhalili rozsah “Sorosovej siete” a následne ju pred verejnosťou zviditeľnili.

Ešte pred tým sa George Soros o Maďarsku vyjadril ako o mafiánskom štáte. Viktor Orbán vo svojej reakciu neskôr uviedol, že „jedinou sieťou fungujúcou mafiánskym spôsobom, je Sorosova sieť“.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti