Soros poprel svoju úlohu v pokuse o prevrat na Slovensku

06.03.2018 | 00:56
  0
Americký miliardár reagoval na slová Roberta Fica.

Na situáciu na Slovensku a vyjadrenia premiéra Roberta Fica, ktorý sa snažil naznačovať, že prezident Andrej Kiska je pod vplyvom finančníka Georga Sorosa reagoval prostredníctvom svojho hovorcu Michaela Vachona aj samotný finančník.

"Pokiaľ ide o pripomienky premiéra Fica, pán Soros nehrá žiadnu úlohu v nedávnom prejave prezidenta Kisku ani v nedávnych demonštráciách na Slovensku," píše sa v oficiálnom stanovisku.

Soros sa zároveň vyjadril aj k stretnutiu s prezidentom Kiskom, ku ktorému došlo minulý rok v septembri. "Pán Soros a prezident Kiska sa stretli v New Yorku v septembri 2017 počas Valného zhromaždenia OSN. Diskutovanou témou bolo, ako pomôcť lepšie integrovať rómsku komunitu na Slovensku, čo je otázka týkajúca sa OSF Slovakia od jej založenia," napísal Vachon v stanovisku zaslanom HN.

Ako ďalej uvádza, Kiska nebol na stretnutí sám. "Prezident Kiska bol sprevádzaný niekoľkými poradcami. Pán Soros bol spojený so svojím synom Alexom Sorosom, podpredsedom nadácií otvorenej spoločnosti a prezidentom OSF Patrickom Gaspardom," konštatuje oficiálne stanovisko.

Premiér Robert Fico naznačil, že za prejavom prezidenta Andreja Kisku môže byť americký miliardár George Soros. Vyzval preto prezidenta, aby verejnosti vysvetlil, čo robil v septembri minulého roka v New Yorku.

 „Pýtam sa, prečo hlava štátu išla na súkromnú pôdu k človeku, ktorý má pochybné meno. Ten človek sa volá George Soros. Prosím si odpoveď od prezidenta, o čom bolo to stretnutie, na ktorom nemal Kiska so sebou žiadneho zástupcu slovenského ministerstva zahraničných vecí," vyhlásil Fico.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti