SNS dúfa, že Fico spraví s Lajčákom poriadok, aby nedošlo k ohrozeniu národných záujmov

25.11.2018 | 09:18
  0
Národniari sú znepokojení vydieraním zo strany ministra zahraničných vecí.

Slovenská národná strana reagovala na tvrdenia ministra zahraničia Miroslava Lajčáka o konferencii v Marakéši a Globálnom kompakte OSN o migrácii, ktoré odzneli v relácii Sobotné dialógy v RTVS.

Diplomatické tance

„Slovenská národná strana navrhla uznesenie do Národnej rady SR, ktoré podporil Zahraničný výbor NR SR a nevidí dôvod hrať diplomatické tance ministra Lajčáka,“ píše sa to v stanovisku strany, ktoré agentúre SITA zaslala riaditeľka kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzana Škopcová.

SNS so znepokojením vníma konanie nominanta strany Smer-SD, ako aj jeho politické vydieranie. Predseda SNS verí, že predseda strany Smer- SD a predseda vlády zjednajú nápravu tak, aby nedochádzalo k ohrozeniu záujmu občanov Slovenska, ako aj strate dôvery v rámci koalície.

Do Marakéšu nikto nepôjde

„Pán Lajčák prekračuje hranicu diplomatického slovníka, je členom vlády a musí parlament rešpektovať,“ tvrdí SNS a trvá na tom, že do Marakéšu nikto v mene Slovenskej republiky nepôjde.

Súčasne SNS požiada predsedu vlády SR, aby overil informácie, kto a akým spôsobom v predmetnej veci už na pôde OSN v minulosti Slovensko zaviazal, respektíve konal, a tiež z akého mandátu a či disponoval zástupca Slovenskej republiky na pôde OSN uznesením vlády SR v predmetnej veci.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti