Smeráci sa o svojich ľudí vedia postarať

23.06.2017 | 13:34
  0
Na úrade u podpredsedu vlády pre informatizáciu a investície Petra Pellegriniho sú zamestnaní viacerí zaujímaví ľudia.

BRATISLAVA 23. júna – Smeráci sa o svojich ľudí vedia postarať. Ako sa podarilo zistiť portálu WebNoviny.sk na úrade u podpredsedu vlády pre informatizáciu a investície Petra Pellegriniho sú zamestnaní viacerí zaujímaví ľudia.

Vedúcim jeho služobného úradu je podpredseda smeráckej mládežníckej organizácie – Mladých sociálnych demokratov (MSD) Matúš Šutaj Eštok. Riaditeľkou odboru publicity je Andrea Saboová, ktorá je dcérou dlhoročného šoféra premiéra Roberta Fica. Tá bola v minulosti hospodárkou poslaneckého klubu Smer-SD v parlamente.

U Pellegriniho pracuje aj členka MSD a Kamarátka Šutaja Eštoka Martina Morvaiová, ktorá pôsobí ako riaditeľka kancelárie vicepremiéra. Ficov bratranec Rastislav Rybanský zas šéfuje kancelárii Pellegriniho. Sestra bývalej Ficovej asistentky Jany Halászovej, Andrea Halászova, pôsobí u vicepremiéra na odbore publicity.

Smeráci sa však dobre postarali aj o ďalších mladých socdemákov. Predseda MSD Juraj Gedra sa stal členom vedenia Fondu národného majetku a následne sa dostal do vedenia MH Manažment a to bez akejkoľvek pracovnej skúsenosti. V minulosti pôsobil ako poslanecký asistent Antona Martvoňa a Andreja Kolesíka. Osoba Gedru je zaujímavá aj tým, že si robí doktorát z práva. Jeho školiteľkou nie je nik iný, ako premiérova manželka Svetlana Ficová. Treba však dodať že Gedra má v súčasnosti prerušené štúdium

Ústredný tajomník MSD Ján Hrubý, ktorého preslávil spomínaný Andrej Kolesík pri voľbe vedenia Ústavu pamäti národa, keď rozdával pri voľbe  lístočky so „správnymi“ menami, dnes pracuje ako vedúci kancelárie riaditeľa Envirofondu. Hrubý je známy aj z vedenia Iuventy ktoré chcelo predať známe bratislavské kúpalisko

Predsedom fondu je Hrubého kamarát Peter Kalivoda. Kalivoda je okresným predsedom Smeru v Malackách. Donedávna pôsobil ako asistent súčasného podpredsedu parlamentu Martina Glváča. Zároveň bol krajským volebným manažérom. Na čelo Envirofondu sa dostal napriek tomu, že nikdy s touto problematikou nemal nič spoločné. Ďalší podpredseda MSD Marián Valentovič je generálnym riaditeľom Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti