SMER-SD sa údajne zaoberá možnosťou, že by Lajčáka vo funkcii ministra nahradil Fico

22.11.2018 | 17:10
  0
Šéf slovenskej diplomacie sa dostal do sporu s veľkou časťou koalície pre jej kritiku migračného paktu OSN.

V Smere sa údajne hovorí o zmenách na ministerských stoličkách. V strane sa má už týždne hovoriť o tom, že Miroslav Lajčák skončí ako minister zahraničných vecí a do jeho kresla zasadne predseda strany Robert Fico. S odvolaním sa na viaceré zdroje z prostredia koalície a Smeru o tom píše Denník N. 

"O možnosti dokončiť volebné obdobie na tomto poste Fico a jeho spolupracovníci hovorili ešte pred tým, než Lajčák pre odpor Smeru k migračnému paktu OSN pohrozil demisiou," píše v článku na svojom webe. Pôvodne mal Lajčák kandidovať na prezidenta a Fico mal na ministerstvo zasadnúť až po jeho zvolení.

Minister Lajčák sa však teraz dostal do sporu s veľkou časťou koalície pre jej kritiku migračného paktu OSN. Lajčák sa v tejto súvislosti vyhráža aj svojou demisiou, ak sa parlament rozhodne ku globálnemu paktu nepridať.

Len včera prešlo cez zahraničný výbor uznesenie, podľa ktorého má Slovensko pakt OSN o migrácii odmietnuť. Toto uznesenie musí ešte schváliť plénum NR SR.

„Mám nejakú víziu Slovenskej republiky a chcem takú Slovenskú republiku reprezentovať v zahraničí. Pokiaľ si zvolí cestu xenofóbie, netolerancie, musí si nájsť iného ministra zahraničných vecí," povedal minister zahraničia po tom, čo globálny pakt OSN o migrácii vysvetľoval poslancom. 

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti