Slovensko nepatrí Dankovi. Nedopustíme, aby ho celé zničil. Kotlebovci reagujú na iniciatívu šéfa SNS, ktorý chce prijať opatrenia na zrušenie ĽSNS

31.07.2018 | 17:21
  0
Podľa hovorcu strany je za snahou o rozpustenie kotlebovcov niečo iné ako boj proti fašizmu. 

Líder národniarov a predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) tiahne do boja proti ĽSNS. Chce v parlamente prijať opatrenia, ktoré by viedli k zrušeniu strany Mariana Kotlebu a dokonca vyzval aj médiá, aby mu v jeho snahe pomohli. Z ĽSNS prišla na slová predsedu parlamentu tvrdá reakcia.

Podľa hovorcu strany a poslanca Milana Uhríka je za snahou o rozpustenie kotlebovcov niečo iné ako boj proti fašizmu. 
 
„Pachtivosť predstaviteľov SNS po moci a kšeftoch už skutočne nemá hraníc. Najskôr sa bol ich predseda klaňať v Izraeli, potom chcú minúť miliardy na predražené americké stíhačky. A teraz chce Danko rozhodovať o tom, kto má byť a kto nemá byť v parlamente. Na to však ani Danko, ani SNS nemá žiadny mandát, o tom totiž rozhodujú výlučne len a len občania SR v demokratických voľbách!“ píše Uhrík v stanovisku na sociálnej sieti. 


 
Podľa Uhríka sa SNS pod Dankovým vedením stala jednou z vôbec najnebezpečnejších protislovenských síl. „Ich lepkavé prsty sú hrozbou nielen pre peniaze daňových poplatníkov v štátnom rozpočte, ale už aj pre slobodu na Slovensku. Slovensko nepatrí Andrejovi Dankovi a my rozhodne nedopustíme, aby ho celé zničil!“ odkazuje poslanec. 

K prebiehajúcej „vojne“ medzi kotlebovcami a SNS, o ktorej sme viac písali TU, sa Uhrík vyjadril v pondelok (30. 7.) na svojom oficiálnom facebookovom profile ešte raz a ani v tomto prípade nešetril kritikou na adresu šéfa národniarov. 
 
Uhrík v druhom statuse obhajuje vládnutie Mariana Kotlebu v Banskobystrickom samosprávnom kraji a tvrdí, že „kým všetky vlády od roku 1993 kradli a zadlžovali Slovensko“, tak ĽSNS podľa neho naopak šetrila a splácala na čele kraja dlhy. 
 
„Slúžili sme občanom a Slovensku, nie oligarchom a cudzincom. Mocní nás preto znenávideli a snažili sa nás zbaviť. Skúšali na nás všeličo našiť, ale nemali čo. Tak sa rozhodli zničiť nás natvrdo politicky. Odsúdiť a pozatvárať za vykonštruované hlúposti. Už teraz sa verejne chvália, ako nás zakážu a zrušia, aby mohli nerušene pokračovať vo svojich miliardových kšeftoch napríklad so zbraňami,“ uzatvára Uhrík. 
 
Poslanec ĽSNS v statuse zrejme naráža na nákup vojenskej techniky na ministerstve obrany, ktoré má pod palcom práve Peter Gajdoš (SNS) a zo strany opozície bolo obstarávanie obrnených transportérov aj nových stíhačiek terčom kritiky pre nedostatočnú transparentnosť.

Zdroj: parlamentnelisty.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti