Skripaľova neter sa chce stretnúť s údajnými páchateľmi pokusu o otravu

03.10.2018 | 12:19
  0
Viktorija Skripaľová neverí vo vinu dvojice a domnieva sa, že jej stretnutie s nimi by ju mohlo dokázať.

Neter bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa sa chce stretnúť s ruskými občanmi Alexandrom Petrovom a Ruslanom Boširovom, ktorých Londýn obviňuje zo spáchania pokusu o otravu Skripaľa a jeho dcéry Julije začiatkom marca tohto roku. Informoval o tom v stredu ruský denník Izvestija.

Viktorija Skripaľová podľa denníka neverí vo vinu dvojice a domnieva sa, že jej stretnutie s nimi by ju mohlo dokázať.

V rozhovore Skripaľová ďalej uviedla, že sa s oboma Rusmi nevidela a nie je s nimi v kontakte. Uviedla však, že o stretnutie má záujem a je pripravená stretnúť sa s nimi.

"Chcem sa im pozrieť do očí a ubezpečiť sa o ich nevine. Zatiaľ musím veriť len ich slovám, ale po stretnutí sa všetko vyjasní. Dôkazy o ich zapletení do incidentu nie sú - veď doma u Skripaľovcov neboli kamery," vyhlásila Skripaľová.

Domnieva sa tiež, že Boširov a Petrov by mali mať právo dokázať svoju nevinu. Podľa nej ich Británia označila za "travičov" dvoch občanov Ruska, pričom však Moskve nedala možnosť oboznámiť sa s postupom vyšetrovania kauzy.

"Teraz to vyzerá tak, že (Petrov a Boširov) sú vinní, Rusko je zlé a vy všetko preverte," sumarizovala Skripaľová.

V rozhovore vyjadrila nádej, že jej príbuzní sa čoskoro vrátia do Ruska a nebude potrebné, aby za nimi cestovali do Británie. V tejto súvislosti vyslovila obavy, že ak by aj príbuzní z Ruska do Británie odcestovali, britské úrady by ich k Sergejovi a Juliji nepustili.

Oboch mužov Londýn prednedávnom označil za páchateľov pokusu o otrávenie Skripaľovcov. Británia okrem toho deklarovala, že obaja muži sú agentmi ruskej vojenskej rozviedky GRU. Neskôr sa v médiách objavili výsledky vyšetrovania investigatívnych novinárov, ktorí odhalili, že Boširov je v skutočnosti Hrdinom Ruska a plukovníkom GRU Anatolijom Čepigom.

Zdroj: pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti