Skripaľova dcéra po prebratí z kómy zverejnila stanovisko, v ktorom informovala, že ona aj jej otec sú v poriadku

05.04.2018 | 18:12
  0
Ruská televízia zverejnila telefonický rozhovor Júlie Skripaľovej so svojou sesternicou.

Jeden mesiac po tom, ako boli v meste Salisbury nájdení v bezvedomí Sergej Skripaľ a jeho dcéra, zverejnila Júlia Skripaľová 5. apríla svoje oficiálne stanovisko, v ktorom uviedla, že po otrávení sa postupne zotavuje. Incident komentovala slovami, že „celá epizóda je svojim spôsobom zmätočná“.

„Prebudila som sa pred týždňom a som rada, že môžem povedať, že moja sila rastie zo dňa na deň,“ uviedla 33-ročná ruská občianka vo vyhlásení, ktorú v jej mene zverejnila londýnska polícia.

„Som vďačná za záujem o mňa a za mnohé dobroprajné správy, ktoré som dostala. Dúfam, že počas obdobia mojej rekonvalescencie budete rešpektovať moje súkromie a ochranu mojej rodiny.“

Minulý týždeň boli zverejnené správy, že Júlia sa nachádza v stabilizovanom stave po tom, ako po chemickom útoku upadla do kómy. Jej príbuzná vtedy v rozhovore pre denník Guardian povedala, že s Júliou komunikovala a že jej stanovisko bude čoskoro zverejnené.

„Povedala, že všetko v poriadku a aj ona sa má dobre,“ vyhlásila Viktória, ktorá si telefonický rozhovor s Júliou nahrala. Ruská televízna stanica Rossija-1 ho následne odvysielala. Júlia sa počas telefonátu svojej sesternici zdôverila, že jej telefón je dočasný. Uviedla tiež, že ona ani jej otec nie sú v takom stave, ktorý by sa nedal vyliečiť.

Viktória na to reagovala slovami, že ak dostane z Británie víza, odletí za ňou do Spojeného kráľovstva v pondelok (2. apríla). Júlia jej na to povedala, že víza jej nikto neudelí. Sesternica chcela zistiť bližšie podrobnosti o incidente v Salisbury, na čo jej Skripaľová povedala, že sa s ňou o tom bude „rozprávať neskoršie“.

Pri zmienke o svojom otcovi Sergejovi Skripaľovi povedala, že „je v poriadku a momentálne odpočíva“.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti