Šimkovičová: Nedovoľme, aby sme sa stali cudzincami vo vlastnom štáte

09.03.2018 | 09:53
  0
Slovenská poslankyňa Martina Šimkovičová vo svojom článku napísala, že opozičná kampaň nemá s demokraciou nič spoločné.

To, čo sa stalo, vražda dvoch ľudí, mnou otriaslo. Som však veľmi znepokojená aj z udalosti, ktoré sa dejú po vražde mladých ľudí.

Opozícia nastúpila v plnej zbroji a za pomoci mimovládnych organizácií rozpútala peklo. Z vraždy už obvinila vládu. Spomienkové zhromaždenia sa razom zmenili na politické demonštrácie a ako sa vyjadril aj sám prezident Andrej Kiska, je vraj jedno, aký bol motív vraždy.

Kampaň, ktorú opozícia vedie, nemá s demokraciou nič spoločné. Aktivizujú mimovládne organizácie, ktoré niekto platí a ktoré majú vlastné záujmy. Vražda a jej vyšetrenie, zdá sa, nikoho skutočne nezaujíma. Dôležité je len „vyvolať tlak ulice“. To je posvätné heslo týchto novodobých revolucionárov. V skutočnosti vyvolaním zdania, že hovoria za všetkých, prisvojujú si hlasy voličov, ktorí za nich nehlasovali v demokratických voľbách.

Nie som spokojná s kauzami tejto vlády, ktoré sa na nás valia. Všetci tušíme, že môže byť pravdou niečo z podozrení, ktoré za posledné roky rozvírili hladiny nášho politického života. Nebránim nikoho. Lenže dnes máme demokratickú vládu, vládu ktorá dostala mandát od voličov vo voľbách a je povinnosťou poslancov ako zákonodarcov, vôľu voličov rešpektovať.

Musím pripomenúť svojim kolegom, že Ústava pozná aj také pojmy ako rozdelenie moci, pripomína nám povinnosti jednotlivých štruktúr a tiež hovorí o prezumpcii neviny. Našou povinnosťou je vládu kontrolovať, pripomínať jej prešľapy a dávať návrhy, ktoré budú v prospech ľudí a voličov.

Média rozohrali zvláštnu hru. Demokratické médiá si dovolia úplne nedemokraticky tvrdiť, že nebudú informovať o dianí, že nebudú prenášať verejnosti vystúpenia vlády. Podľa čoho budú teda informovať verejnosť? Podľa vlastného uváženia? Podľa vlastného rozhodnutia?

Dôvodom tohto nedemokratického prístupu majú byť informácie, ktoré povedal premiér o G. Sorosovi. Už dnes sa pritom hovorí, že pochod, ktorý sa bude konať v piatok, je podporený aj zo zahraničia. Máme informácie, že hotely v BA a okolí za hranicami sa plnia zahraničnými aktivistami, ktorí hovoria, že prišli na piatkovú akciu.

To, že Sorosove aktivity tu už v minulosti splnili svoje úlohy, napr. v prípade zvrhnutia V. Mečiara, nedávno priznal sám p. Šimečka. Sú predsa všeobecne známe výsledky Sorosových aktivít vo svete – podporuje farebné revolúcie, otvorene finančne podporuje zvrhnutie Trumpa, či zvrátenie výsledku referenda o Brexite.

Je naozaj také šialené povedať, že dnes zasahuje do diania na Slovensku?

A reakcia médií a novinárov je: za to, čo premiér povedal, my už nebudeme verejnosti prinášať informácie od vlády. Pripomína mi to jedno porekadlo o husi a gáganí…

Súčasná vláda určite narobila veľa chýb. Zbrane do rúk dali opozícii sami, nedostatočným riešením nejasných káuz. Ale verím, že sú to aj iné veci, ktoré podráždili opozíciu, či lobistov spoza hraníc. Nedávno sa premiér opäť vrátil k tvrdej proti-kvótovej rétorike. Odmietol sa Istanbulský dohovor. Zdá sa, že Fico nekompromisne drží pozície a odmieta „otvoriť trh“ niektorým konkrétnym snahám. Naopak – opoziční poslanci a tretí sektor sa vysmievajú z tvrdení, že nejaké mocnosti, prostredníctvom aj ľudí ako je Soros, majú na našej malej, „bezvýznamnej“ krajine záujem, naivne ignorujúc existenciu našich prírodných zdrojov, pitnej vody, našu strategickú polohu. Je skutočne až také za vlasy pritiahnuté, že má niekto svoje záujmy na našom území?

Túto krajinu treba liečiť. Opozícia tvrdí, že jedine amputáciou a že ona má zázračný recept na to, ako amputovaná končatina opäť vyrastie. Na zázraky neverím. Neverím ľuďom, ktorí majú plné ústa demokracie a neustále ju porušujú. Neverím ľuďom, ktorí formálne bojujú za ľudské práva aby ich väčšinovo porušovali. Neverím ani organizáciám, ktorých spôsob financovania, prepojenia a riadenia dáva možnosť pochybovať o tom, v koho prospech pracujú.

Na záver poznámka k vystúpeniu Lucie Ďuriš Nicholsonovej, ktorá na tlačovej besede povedala: „Pre tieto naše aktivity, to znamená pre zbieranie podpisov na odvolanie Róberta Fica a predčasné parlamentné voľby, toto podporujú aj nezaradení poslanci z toho opozičného spektra, relevantného, ktorí sedia v pléne.“ Za ktorých opozičných, nezávislých poslancov pani poslankyňa hovorila? Pravda môže byť len stopercentná, nikdy nie 99 percentná.

Finančné straty akýchkoľvek rozmerov sa vždy dajú nahradiť. Strata kultúry je však nezvratná. Žiadne peniaze, námaha ani čas už nikdy nenavrátia toto, keď sa zničí. Slováci, rozmýšľajme. Držme svoj štát vo svojich rukách. Nedovoľme, aby sme sa stali cudzincami vo vlastnom štáte.

Zdroj: slobodnyvyber.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti