Šimečka dostáva nakladačku od verných čitateľov

28.06.2018 | 13:06
  0
Zriedkavo vidieť situáciu, keď sa vo veľkej väčšine postavia čitatelia proti tak doteraz dominujúcemu názoru, aký presadzuje Martin Šimečka.

Martin Šimečka z Denníku N píše klasický propagandistický článok o výnimočnosti Angely Merkelovej, zlých nacionalistoch a dobrých migrantoch. Čitatelia mu však neveria.

Na ideologickej fronte odpor voči ikonám propagandy väčšinou signalizuje zmenu paradigmy.

Prečítajte si, čo napísal v článku „Slovenský podraz voči Angele Merkelovej“ (odkrytá časť)

Vláda Petra Pellegriniho už nehovorí o našej snahe byť v jadre EÚ, namiesto toho sa pridala k aliancii populistov, ktorú vedie Donald Trump s podporou Vladimira Putina.

„Krízam trvá ich príchod dlhšie, než si predstavujete, ale keď prídu, dejú sa rýchlejšie, než ste si vôbec dokázali predstaviť,“ vyhlásil pred mnohými rokmi americký ekonóm nemeckého pôvodu Rudi Dornbusch. Dnes sme svedkami toho, že jeho výrok platí do bodky.

Finančná kríza sa v roku 2008 prihnala nečakane ako cunami, ale tá politická odďaľovala svoj príchod desať rokov, až sme podľahli predstave, že možno ani nepríde. Teraz ju tu máme a víchrica, ktorá lomcuje Západom, je zo dňa na deň silnejšia.

Typickým znakom dnešnej krízy je, že populisti vyhľadávajú zástupné ciele, aby dosiahli ten hlavný. Tým je zvrhnutie nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorá leží v žalúdku mnohým politikom s americkým prezidentom Donaldom Trumpom na čele.

Pád Merkelovej by bol nielen symbolickým, ale zrejme aj faktickým víťazstvom protieurópskej a antiliberálnej aliancie, ktorú dnes tvorí Amerika a štáty strednej a južnej Európy (podporované Ruskom). Slovenský premiér Peter Pellegrini nás do tejto aliancie pridal možno z geopolitickej nevedomosti alebo s plným vedomím – obe možnosti sú rovnako tragické.

Uctievanie hraníc

Zástupným cieľom populistov sú imigranti a nedávne stretnutie premiérov V4 a rakúskeho kancelára Sebastiana Kurza to potvrdilo. Výsledkom stretnutia bolo len to, že…

Zriedkavo vidieť situáciu, keď sa vo veľkej väčšine postavia čitatelia proti tak doteraz dominujúcemu názoru, aký presadzuje Martin Šimečka. Pritom netvrdí nič nové.  Angela „Wir schaffen das“ Merkelová je dlhodobo hviezdou pravdoláskarov, slušnoľudí a dobroserov, trvalý dovoz migrantov je celé roky jedinou možnosťou ako zlepšiť demografiu a hospodársku výkonnosť Európy. Osvedčenou ingredienciou je hádzanie blata po každom, kto sa len opováži zmieniť o národných záujmoch, a tfuj, o nejakých hraniciach, či nebodaj ich ochrane.

Napriek tomu sa situácia zmenila. A zmenila sa tak, že tieto doteraz mimoriadne chutné a výživné ingrediencie, ktoré autorovi prinášali popularitu (a tučné autorské honoráre) sa zmenili na nechutnú a nepožívateľnú zmes. Napriek tomu, že Šimečkovi čitatelia sú zvyknutí mľaskať rozkošou pri konzumácii odpadu a prehlasovať to za božskú ambróziu, tentoraz precitli.

Reakcie si zrejme za klobúk nedá

  • Tu treba zdôrazniť že tí populisti sa neobjavili len tak. Vyhrali v politickej súťaži. Dostali mandát od voličov. A kým neporušujú základne princípy demokracie ako Orban v Nemecku alebo vláda v Poľsku, nič iné nám nezostáva len ich akceptovať. Skôr ako neefektívne šíriť syru na všetky strany , nám treba analyzovať prečo to tak je. Prečo ľudia volia neliberálne strany. Ja si myslím , že ten dôvod je jeden jediní. A tým je bezbrehé prijímanie utečencov. Možno by bolo dobre keby už zatiahli ručnú brzdu aj v Nemecku tak ako to urobili v Rakúsku. Lebo nabudúce budú vládu zostavovať extrémisti z AFD. Ja nie som xenofób ani rasista. Ja som liberál. Ale tiež si myslím , že EU ma limity na to koľko utečencov dokáže prijať. A tie limity za dosiahli.
.

  • Koľko prekvapenia všade, to, že Merkelová urobila najväčšiu hlúposť vo svojej kariére, už vie aj ona sama, len ako z toho celého vycúvať, aby nebola na smiech. Občania jednoducho nechceli akceptovať jej oneskorené materské cítenie a neboli ochotní sa prizerať,ako pochodujú po Európe hordy utečencov, bez dokladov a urobili si z Európy korzo. Žiadna normálna krajina to nedovolí, zvlášť, keď drvivá väčšina neutekala pred vojnou, ale za sociálnymi dávkami. A vo svojich krajinách patrili evidentne k tým majetnejším, ktorí mohli vlastné krajiny pozdvihnúť. Čo tí chudáci, ktorí tam zostali a nemali na pašerákov, kto pomôže im, tam už ten súcit akosi z Európy nezavanul.
.

  • Odporúčam trochu triezvejší pohľad Martina Hanusa, ktorý má nemeckú situáciu prečítanú o dve triedy lepšie a pozornejšie.

  • a nezabudli sme si „kopnúť“ do Sulika.
.

  • Oliver Andrásy (áno, TEN Andrásy)
 Pán Šimečka, používa ťažkú demagógiu, splieta fakty so svojimi želaniami, aby mu vyšlo z čierneho biele a naopak. To je skrátka jeho štýl. Pritom je nad slnko jasnejšie, že Európania v Európe ďalších migrantov nechcú. A milí politici by to mali jednoducho akceptovať a riadiť sa vôľou ľudu. Bodka. Hotovo. Ak to nerobia, je otázne prečo to nerobia. Lebo keby chcel niekto cez násilné a necitlivé nanucovanie migrantov do Európy dosiahnuť nenávisť Európanov voči moslimom a radikalizáciu politickej scény, nemohol by to robiť inak ako to robí frau Merkelová. Už sa jej podarilo dosadiť radikálov do rakúskej, talianskej, poľskej, českej vlády a Orbánovi zabezpečiť 2/3 väčšinu v parlamente. A keď tam zostane, bude to pokračovať.
.

  • Odpoveď Andrásymu je však stále ešte v Simečkovskom duchu
 Nenávisť k moslimom a radikalizácia politickej scény že sú dielom Merkelovej? Migráciu si nevymyslela, je to reálna situácia, ktorej bolo treba čeliť a ona to urobila dobre. Všetci si budú pamätať počiatočnú otvorenosť, ale zabudnú na ozajstné riešenie. Totiž dohoda s Tureckom, ktorá migráciu do Európy výrazne obmedzila, nie je zásluhou populistických šašov, ale Merkelovej politických zručností a ochoty niesť za ňu politické následky. Pán Andrásy, musíte uznať – za nenávisť a radikalizáciu môžu oportunisti z V4 a ich mentálni spojenci zo zvyšku Európy.

Našli sa aj súhlasné stanoviská

Merkelova to ustoji, to len slovaci, madari, poliaci, cesi si myslia, ze vyhraju, lenze tahaju svoje krajiny k rusovi a vyuzivaju na to sprostych ludi.

Zdroj: slobodnyvyber.sk / dennikn.sk

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti