Sex, drogy a utečenci. Taká je súčasná grécka realita

27.02.2018 | 11:27
  0
Spravodajská televízia RT zisťovala nové informácie o terajšej situácii v Grécku.

Približne 47-tisíc utečencov, z ktorých mnohí tvoria maloletí bez sprievodu, ostane v Grécku aj naďalej v dôsledku politiky uzavretých hraníc. Televízia RT sa vo svojom dokumente zhovárala s týmito ľuďmi.

„Mám 17 rokov, cez more som sa sem dostal pred šiestimi mesiacmi z Turecka,“ uviedol jeden mladý chlapec v Aténach „Je tu veľa starších ľudí, ktorí ponúkajú peniaze za sex,“ pokračoval.

Grécko je dlhodobo jedným z hlavných vstupných bodov pre migrantov a utečencov snažiacich sa dostať do Európy. Mnoho z nich sú deti a mladí ľudia.

Lucio Melandri z tímu OSN pre pomoc utečencom v Grécku v rozhovore pre RT načrtol rôzne problémy, ktorým krajina pri riešení krízy čelí. Jedným z nich je neochota členských štátov EÚ spolupracovať pri zdieľaní zodpovednosti, napríklad snahami zabrániť príchodu utečenecov do týchto krajín.

Ďalším problémom je riziko prostitúcie detí a dokonca obchodovanie s ich orgánmi.

Štáb RT zistil, že mnoho z nich poskytuje svoje služby za 10 eur, alebo sú využívaní pri predávaní drog, len aby si zarobili na chlieb.

Grécko je ochromené veľkým počtom utečencov, ktorí do krajiny prišli z Turecka. Problém sa však netýky iba gréckej metropoly, ale aj ostrovov Elliniko a Lesbos.

Krajina sa navyše potýka s veľkou nezamestnanosťou. Napriek nedávnemu poklesu, bez práce je až 35 percent mladých ľudí.

Dokumentárny film pod názvom Sex, drogy a utečenci bude mať na RT premiéru 28. februára.

Zdroj: rt.com



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti