Šéf ruského obranného výboru povedal, že Rusko bude na útok USA odpovedať vojenskou silou

11.04.2018 | 11:50
  0
Vladimír Šamanov reagoval na chystaný americký útok proti Sýrii.

Predseda výboru pre obranu dolnej komory ruského parlamentu a zároveň bývalý veliteľ ruských vzdušných síl povedal, že Moskva je v prípade amerického útoku v Sýrii pripravená prijať všetky opatrenia, vrátane vojenských.

„Politika dvojakých štandardov prekročila všetky medze. V tomto štádiu musí (vládna strana) Jednotné Rusko zodpovedne vyhlásiť, že prijmeme všetky politické, diplomatické opatrenia a taktiež vojenské opatrenia, ak takáto potreba vznikne. Žiadne protiprávne konanie nebude ponechaná bez odpovede,“ vyhlásil v utorok Vladimír Šamanov.

Ruský generál poznamenal, že Američania „by sa nemali lspoliehať len na svoje námorníctvo a na falzifikáty“, ktoré prezentujú. „Sme suverénnou krajinou, máme spojencov a garantov udalostí, ktoré sa odohrávajú v Sýrii,“ dodal.

Šamanov tak reagoval na pondelkové vyhlásenie Donalda Trumpa, v ktorom americký prezident uviedol, že „dôležité rozhodnutie“ o Sýrii sa uskutoční v priebehu 24 až 48 hodín. „Ak sú to Rusi, ak je to Sýria, ak je to Irán, alebo ak sú v tom všetci spolu, vyriešime to,“ povedal šéf Bieleho domu.

Sýrska a ruská vláda popreli akúkoľvek zodpovednosť ohľadne údajného chemického útoku na povstalcami ovládanom meste Dúmá. Sýrsky prezident Bašár Asad 10. apríla vyhlásil, že jeho vláda pozvala expertov Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW), aby údajný útok vyšetrili.

Rusko prišlo s návrhom vytvoriť mechanizmus na nezávislého vyšetrenie tohto incidentu. Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia zdôraznil, že Moskva bude expertom z Organizácie pre zákaz chemických zbraní garantovať na území Sýrie bezpečnosť.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti