Šéf nemeckých policajných odborov: Rodičom s antisemitskými názormi treba odobrať deti

05.04.2018 | 11:46
  0
Rainer Wendt však nešpecifikoval na základe akého kľúča by sa o tom malo rozhodovať.

Šéf nemeckých policajných odborov prišiel s návrhom, aby úrady mali v kompetencii odobrať deti tým rodičom, ktorí vyjadrujú svoje antisemitské názory.

„Úrady musia konať rozhodne (proti antisemitizmu), vrátane prípadov agresie zo strany migrantov,“ povedal v stredu nemeckému denníku Augsburger Allgemeine prezident nemeckých policajných odborov (DPoIG) Rainer Wendt.

„Ak sú deti vychovávané, aby sa stali antisemitmi, nemali by sme sa báť vziať ich zo svojich rodín,“ uviedol ďalej v rozhovore.

Wendt tiež vyzval, aby sa antisemtiské prejavy zo strany moslimov bez predsudkov registrovali, so zámerom rozvinúť v tomto smere efektívnu protistratégiu zo strany polície. Nešpecifikoval však na základe akého kľúča by sa malo rozhodovať, ktorí rodičia sú antisemitskí.

Predseda židovskej náboženskej obce v Nemecku Josef Schuster minulý týždeň vyzval na zavedenie nových pravidiel na školách. Povedal, že učitelia a študenti by mali hlásiť „antisemitské alebo iné násilné činy bez byrokratických prekážok, aby sme získali jasnejší obraz o tom, čo sa deje“.

Predseda nemeckého parlamentu Wolfgang Schäuble sa koncom marca vyjadril, že radikálne moslimské komunity a prisťahovalci s extrémistickými názormi na Izrael podnecujú v Nemecku antisemitizmus.

Zdroj: augsburger-allgemeine.de / rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti