Šéf NAKA skončil vo funkcii, vyšetrovanie predstaviteľov Za slušné Slovensko mu zlomilo krk

29.11.2018 | 13:48
  0
Vo funkcii riaditeľa NAKA bude Peter Hraško do konca roka 2018.

Prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský sa dohodol s riaditeľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Petrom Hraškom o jeho ďalšom pôsobení v Policajnom zbore.

"Napriek tomu, že ešte nebolo ukončené disciplinárne konanie, dohodol som sa s riaditeľom NAKA Petrom Hraškom o jeho ďalšom pôsobení v Policajnom zbore. Do konca roka mi oznámi miesto v Policajnom zbore, kde by chcel ďalej pracovať. Bude to miesto v inej policajnej zložke, ako je Národná kriminálna agentúra," uvádza Lučanský vo vyhlásení na stránke PZ SR na sociálnej sieti.

Vo funkcii riaditeľa NAKA bude Hraško do konca roka 2018. Ako dočasný prezident PZ Lučanský miesto po Hraškovi neobsadí. "Nechám to na nového policajného prezidenta. Uvažujem o tom, že poverím riadením NAKA terajšieho zástupcu riaditeľa NAKA Patrika Juríka," uviedol Lučanský.

Dôvodom začatia disciplinárneho konania voči Hraškovi boli viaceré pochybenia po prijatí anonymného trestného oznámenia v súvislosti s iniciatívou Za slušné Slovensko. NAKA preverovala anonymné podanie z možnej korupčnej trestnej činnosti v prípade organizátorov protestov, ktoré dostala 10. septembra.

V podaní sa spomína, že organizovali štátny prevrat. V rámci preverovania vypočuli niekoľko organizátorov, ďalšie výsluchy boli zrušené.

Prezident PZ v nedeľu 18. novembra oznámil, že si dal pripraviť precíznejšiu analýzu v súvislosti s anonymným trestným oznámením. Po jej preštudovaní zistil, že boli nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA, a skutočnosťou.

Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Policajný prezident preto nariadil kontrolu.

Zdroj: hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti