Seehofer trvá na tranzitných centrách na nemecko-rakúskej hranici

10.07.2018 | 14:52
  0
Podľa nemeckého ministra vnútra je hlavným cieľom plánu zabezpečenie poriadku a zaručenie humánnosti.

Na nemecko-rakúskej hranici by mali v budúcnosti vzniknúť tranzitné centrá pre migrantov. Trvá na tom nemecký minister vnútra Horst Seehofer, ktorý predstavil plán svojho ministerstva pre zvládnutie migrácie.

Seehofer niekoľkokrát zdôraznil, že ide o plán jeho úradu, a nie vládnej koalície. S ostatnými stranami podľa neho musia byť jeho návrhy ešte len prerokované.

Hlavným cieľom plánu je podľa Seehofera zabezpečenie poriadku a zaručenie humánnosti. „Žiadna krajina sveta nemôže neobmedzene prijímať utečencov,“ zdôraznil minister na úvod svojej prezentácie. Zdôraznil, že kľúčová je ochrana vonkajších hraníc EÚ, v čom má dôležitú úlohu agentúra Frontex. Seehofer ocenil, že to je jednou z priorít terajšieho rakúskeho predsedníctva EÚ.

Seehofer dnes dal najavo, že trvá na pojme „tranzitné centrá“, hoci jedna z koaličných strán, Sociálnodemokra­tická strana Nemecka (SPD) také zariadenia odmieta. Seehofer plánuje, že na nemecko-rakúskej hranici vznikne „nový hraničný režim“, ktorý má zabrániť žiadateľom o azyl, za ktorých azylové konanie je zodpovedná iná krajina EÚ, vo vstupe do Nemecka. „Kvôli tomu zriadime tranzitné centrá, z ktorých budú žiadatelia o azyl vrátení priamo do príslušných krajín,“ sľubuje Seehofer v dokumente.

Zdroj: ČTK


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti