Süddeutsche Zeitung: Bez pomoci Ruska sa EÚ nedokáže ubrániť voči súčasnej americkej politike

06.06.2018 | 16:24
  0
Noviny ďalej píšu, že dosiahnutie spravodlivej rovnováhy záujmov vo vzťahu k Rusku je kľúčom k trvalému mieru medzi európskymi národmi.

Európske štáty si v súvislosti s prebiehajúcim obchodnýmm sporom so Spojenými štátmi začínajú uvedomovať potrebu väčšej spolupráce s Ruskom.

Nemecký denník Süddeutsche Zeitung pri tejto príležitosti vo svojom článku uviedol, že Európa potrebuje spojiť svoje sily s Ruskom a Čínou, aby účinne čelila tlaku Spojených štátov. Noviny zdôraznili potrebu, aby Nemecko spolupracovalo s ostatnými signatármi jadrovej dohody s Iránom z roku 2015.

Rupert Sternath ďalej v článku píše, že Washington svoj prístup k Európe pravdepodobne v blízkej dobe nezmení. Upozornil tiež, že ak Európania budú kľačať pred Spojeným štátmi, tento prístup sa ešte viac zhorší.

„Všetky krajiny, ktoré podpísali jadrovú dohodu s Iránom vrátane Ruska a Číny, by sa mali spojiť. V prípade, že sa tak naozaj stane, pridajú sa aj ďalšie krajiny, ako napríklad India a štáty v Ázii a Južnej Amerike,“ doplnil a zároveň vyzval na zrušenie sankcií voči Rusku.

Nemecký novinár sa domnieva, že dosiahnutie spravodlivej rovnováhy záujmov vo vzťahu k Rusku je kľúčom k trvalému mieru medzi európskymi národmi. Ak sa dosiahne takáto rovnováha, Spojené štáty budú musieť prehodnotiť svoju pozíciu, či sa to bude prezidentovi Trumpovi páčiť, alebo nie.

Zdroj: sputniknews.com / sueddeutsche.de


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti