Saudský korunný princ odkázal Palestínčanom, aby buď prijali súčasný mierový plán alebo nech držia hubu

30.04.2018 | 16:20
  0
Informoval o tom korešpondent izraelského televízneho kanála.

Palestínčania by mali buď prijať súčasný mierový plán, alebo „držať hubu“ a „prestať sa sťažovať“. Vyhlásil to údajne saudskoarabský korunný princ bin Salmán na stretnutí so židovskými organizáciámi v New Yorku, ktoré sa uskutočnilo 27. marca.

Informoval o tom korešpondent izraelského televízneho kanála Channel 10 - Barak Ravid, ktorý sa pri tom odvolal na na izraelskú korešpondenciu a ďalšie dva zdroje, ktoré sa stretnutia zúčastnili.

„V posledných niekoľkých desaťročiach palestínske vedenie premeškalo jednu príležitosť za druhou a odmietlo všetky mierové návrhy, ktoré mu boli predložené. Je načase, aby Palestínčania prijali návrhy a súhlasili s tým, že zasadnú za rokovací stôl alebo budú držať hubu a prestanú sa sťažovať,“ povedal prince bin Salmán.

Účastníci boli podľa Ravida týmto vyhlásením viac než prekvapení. „Ľudia doslova spadli zo stoličiek.“

Saudskoarabský princ tiež uviedol, že Palestína nie je pre Rijád najvyššou prioritou s tým, že kráľovstvo rieši „oveľa naliehavejšie a dôležitejšie otázky“. Medzi nimi je predovšetkým čeliť hrozbe zo strany Iránu.

Bin Salmán tiež zdôraznil, že v úsilí o pokrok v arabsko-izraelskom mierovom procese je potrebné napraviť väzby medzi krajinami Perzského zálivu a Tel Avivom.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti