SaS: Slovensko je dostatočne bohaté na to, aby prijalo sýrske siroty

01.10.2018 | 16:42
  0
Premiér Peter Pellegrini sa o možnosti prijať sýrske deti vyjadril cez víkend.

Podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) je Slovensko dostatočne bohatá krajina po materiálnej aj citovej stránke, aby prichýlila niekoľko desiatok sýrskych detí, ktoré v občianskej vojne stratili oboch rodičov, a vytvorila im náhradný domov.

„Kresťanské a humanistické tradície, ktoré sú základom našej kultúry, jednoznačne hovoria v prospech toho, aby sme sa neodvracali od utrpenia iných a podali im pomocnú ruku, zvlášť, keď sú to deti-siroty,“ uviedli predseda SaS Richard Sulík, podpredseda SaS Ľubomír Galko a podpredsedníčka SaS Jana Kiššová. Stanovisko strany agentúre SITA poslala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

O možnosti, že by Slovenská republika mohla prijať sýrske siroty, ktoré sú umiestnené v Grécku, hovoril premiér Peter Pellegrini v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy v sobotu 29. septembra.

Podotkol, že Slovensko v tejto veci nebude nesolidárne a vedelo by sa o siroty postarať. Predseda vlády tiež uviedol, že o týchto možnostiach plánuje diskutovať aj s ministrom zahraničných vecí Miroslavom Lajčákom.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti