Ruský minister dostal bez problémov víza do USA napriek tomu, že jeho meno je na sankčnom zozname

22.06.2018 | 14:33
  0
Kolokolcev zároveň pochválil americký rezort diplomacie.

Ruský minister vnútra, ktorý pricestoval do New Yorku na policajný summit OSN, tvrdí, že so vstupom do Spojených štátov nebol v jeho prípade žiadny problém. Vladimír Kolokolcevsa v apríli spoločne dvadsiatimi Rusmi ocitol na sankčnom zozname.

Dvojdňového summitu UNCOPS sa zúčastňujú policajní riaditelia zo 193 krajín. Témou ich diskusie je príspevok policajných orgánov v mierových misiách OSN a úlohe polície pri predchádzaní tomu, aby sa medzinárodné konflikty rozrástli do násilných stretov.

Ruský minister v tejto súvislosti pochválil americké ministerstvo zahraničných vecí za organizačné zvládnutie ako aj starosť o bezpečnosť a dopravu ruskej delegácie.

Kolokolcev sa okrem účasti na summite stretol aj s námestníkom generálneho tajomníka OSN pre mierové operácie Jean-Pierre Lacroix a šéfom Národnej policajnej agentúry Južnej Kórey Lee Chul-Sung.

Ruský predstaviteľ vyhlásil, že Moskva sa snaží rozšíriť angažovanie ruskej polície v mierových operáciách OSN.

„Sme pripravení zvážiť úlohu ruských policajtov, ktorí sa zúčastňujú na projektoch špecializovaných policajných skupín vrátane spoločných misií v anglickom jazyku za účasti iných štátov,“ dodal minister.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti