Ruský diplomat označil ukrajinského veľvyslanca na Slovensku za debila

25.07.2018 | 10:46
  0
Kovaľkov neskôr vysvetlil, že to nie je oficiálny názor ruského veľvyslanectva.

Dmitrij Kovaľkov, ktorý pôsobí na ruskom veľvyslanectve ako starší radca, slovne atakoval ukrajinského veľvyslanca pod statusom predsedu národnej rady Andreja Danka (SNS).

Kovaľkov sa zapojil do diskusie pod statusom šéfa SNS, ktorým Danko reagoval na vyhlásenie ukrajinského veľvyslanca Jurija Mušku. Ten vyzval slovenských poslancov, ktorí sa chystajú na návštevu Ruskom okupovaného ukrajinského Krymu, aby svoj zámer prehodnotili.

Slová Mušku sa však nepáčili nielen Dankovi, ale aj spomínanému zástupcovi ruskej ambasády na Slovensku. A to až do tej miery, že pozabudol na diplomatický slovník.

„Bravo, pán Danko. Ste statočný človek a ozajstný štátnik! A ukrajinský veľvyslanec je naozaj d..il!“ napísal Kovaľkov na sociálnej sieti.

Kovaľkov v reakcii na otázky Aktuality.sk povedal, že to nie je oficiálny názor veľvyslanectva, ale len jeho osobný postoj. A prehodnotenie týchto slov rozhodne neplánuje.

„Za čo by som sa mal ospravedlniť ukrajinskému veľvyslancovi?“ dodal pre Aktuality. sk.

Danko nekomentuje

Diplomatická roztržka sa rozbehla, keď nezaradený poslanec Peter Marček avizoval cestu piatich slovenských poslancov na Krym.

Ukrajinský veľvyslanec vzápätí našich zákonodarcov upozornil na to, že ak tak urobia, porušia ukrajinské zákony. 

Do diskusie sa zapojil aj predseda NR SR Andrej Danko: bez ohľadu na to, že nejde o oficiálnu cestu poslancov a tvrdí, že o nej nie je informovaný. 

„Ak sa poslanec NR SR rozhodne ísť nielen na Krym, ale aj na Mesiac, nik ho nemôže zastrašovať. Je to ich neoficiálna cesta a slobodná vôľa mimo slovenského parlamentu. Ukrajinské zákony pre slovenských občanov neplatia, pán Muška, to by ste mohli vedieť,“ napísal Danko na sociálnej sieti.

Zdroj: aktuality.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti