Rusko sa zbavilo ďalšieho množstva amerických dlhopisov

17.04.2018 | 15:15
  0
Za posledný rok investovala Moskva do kúpy amerického dlhu najmenej peňazí.

Ruská centrálna banka sa vo februári zbavila amerických pokladničných poukážok v hodnote 3,1 miliardy amerických dolárov a znížila tak svoje investície do amerického dlhu na najnižšiu úroveň od marca minulého roka.

Moskva naďalej zaujíma 16. miesto spomedzi najväčších držiteľov amerických štátnych dlhopisov. Rusko znižuje investície do dlhu Spojených štátov kontinuálne už tretí mesiac po sebe.

Ruský minister financií Anton Siluanov vo februári vyhlásil, že Moskva sa neusiluje držať americký dlh. Dodal, že v prípade primeranej náhrady, bude hľadať Ruská federácia alternatívu.

„Sme pripravení investovať do cenných papierov vydaných inými štátmi. Podstatné je, aby boli málo rizikové a prinášali príjmy,“ povedal minulý mesiac Siluanov. Bližšie v článku InfoVojny: Rusko sa spoločne s Čínou zbavujú amerických dlhopisov

Čína je v súčasnosti najväčším držiteľom amerického dlhu, keď vo februári zvýšila svoj podiel o 8,5 miliárd dolárov na celkovú výšku 1,18 bilióna dolárov. Analytici sa domnievajú, že Čína môže túto situáciu využiť ako eso v rukáve v rámci obchodného sporu medzi Pekingom a Washingtonom.

Analytici však pochybujú, že by sa Čína začala masívne zbavovať amerických pokladničných poukážok tak ako to momentálne robí Rusko.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti