Rusko sa spýtalo Trumpa: Majú vaše chytré rakety za cieľ zničiť v Sýrii dôkazy ohľadne chemického útoku?

11.04.2018 | 14:38
  0
Ruské ministerstvo zahraničných vecí sa domnieva, že USA sa snažia podkopať v Sýrii vyšetrovanie chemických expertov z OPCW.

Moskva v reakcii na hrozbu amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý povedal, že Rusko by sa malo pripraviť na "pekné nové a chytré rakety", ktoré na Sýriu vypustia Američania, uviedla, že ak by boli tieto zbrane chytré, zamerali by sa v prvom rade na teroristov.

„Chytré rakety by mali zamieriť k teroristom, nie k legálnej (sýrskej vláde), ktorá niekoľko rokov bojovala proti medzinárodnému terorizmu na svojom území,“ uviedla v odpovedi na Trumpov príspevok na Twitteri hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharova.

Dodala, že Spojené štáty sa zrejme budú snažiť podkopať inšpekciu expertov na chemické zbrane, ktorí plánujú vyšetrovanie na území Sýrie v súvislosti s údajným útokom, ktorý vyvolal ďalšiu konfrontáciu medzi Ruskom a USA.

"Sú inšpektori Organizácie pre zákaz chemických zbraní oboznámení s tým, že chytré rakety majú za cieľ zničiť všetky dôkazy o používaní chemických zbraní v krajine? Alebo je to skutočný plán - zakryť všetky dôkazy o tomto zinscenovanom útoku prostredníctvom chytrých raketových útokov, aby tak medzinárodní inšpektori nenašli žiadny dôkaz, ktorý hľadali?“ opýtala sa Zacharova.

Poznámky prezidenta Trumpa nadviazali na vyjadrenie ruského veľvyslanca v Libanone Alexandra Zasypkina, ktorý vyhlásil, že Spojené štáty musia počítať s tým, že všetky rakety vypálené na Sýriu budú zostrelené.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti