Rusko malo podplácať Clintonovcov. Americkí demokrati tvrdia, že ide o republikánsku konšpiráciu

09.02.2018 | 13:19
  0
Obchod medzi Ruskom a kanadskou firmou Uranium One mala spostredkovať Hillary Clintonová.

Informátor americkej FBI svedčil pred americkým Kongresom o údajnej spolupráci Billa a Hillary Clintonových s Ruskom. Douglas Campbell prostredníctvom svojho písomného vyhlásenia poskytnutého trom kongresovým výborom uviedol, že Rusko presunulo do Spojených štátov milióny dolárov s cieľom využiť vplyv Hillary Clintonovej pri na rokovaniach o dohode týkajúcej sa získania 20 percent amerických zásob uránu. Tými disponovala kanadská firma Uranium One.

Predstavitelia ruskej spoločnosti pre atómovú energiu Rosatom mali Campbellovi oznámiť, že si najali lobistickú firmu APCO Worldwide v snahe pomôcť pri obchode s uránom. Dôvodom bol fakt, že spoločnosť prostrednícvtom Clintonovcov dokázala ovplyvniť rozhodnutia vtedajšej Obamovej administratívy. Nadácia manželov Clintonových mala za svoje služby dostať na oplátku finančné prostriedky.

Demokrati odmietli celú záležitosť ako pravicovú konšpiračnú teóriu s tým, že Republikáni sa snažia odpútať pozornosť od korupčných prípadov do ktorých sú sami zapletení.

Clintonovej hovorca Nick Merrill v tejto súvislosti poznamenal, že cieľom je odviesť pozornosť od problémov súčasného šéfa Bieleho domu, ktorý podľa jeho vyjadrenia ohrozuje demokraciu.

Naopak, prívrženci prezidenta Donalda Trumpa a odporcovia Clintonovcov využili túto príležitosť, aby poukázali na to, že Hillary Clintonová vo funkcii ministerky zahraničných vecí Spojených štátov zneužívala svoje právomoci.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti