Ruská firma skúma zostrelené americké rakety Tomahawk

30.05.2018 | 12:26
  0
Informácie poslúžia na modernizáciu produktov využívaných na vedenie elektronickej vojny.

Ruský vojenský dodávateľ, ktorý sa špecializuje na elektronickú vojnu, využije informácie získané po rozobratí zo zostrelenej americkej rakety v Sýrii pre vlastné technologické účely.

Raketa Tomahawk, ktorá bola dopravená do Ruska po aprílovom útoku Spojených štátov, Francúzska a Veľkej Británie na sýrske vládne ciele, je veľmi zaujímavým artiklom pre popredného ruského vývojára elektronických zariadení pre ruskú armádu - firmu KRET. Vyhlásil to Vladimír Michejev, ktorý je asistentom námestníka spoločnosti Vladimíra Zvereva.

„Naše nové vybavenia budú disponovať širokým spektrom, optického a rádiového vysielania, ktoré sme našli v produktoch našej protistrany,“ povedal Michejev agentúre Sputnik.

„Ako odborníci sme sa veľmi zaujímali o reálne používanie rôznych zbrojných systémov v Sýrii vrátane rakiet Tomahawk. Teraz, keď máme túto raketu v našich rukách, vieme, aké kanály používa v komunikácii ohľadne kontroly, navigácie a geolokácie,“ doplnil.

Podľa Michejeva, bude firme KRET trvať dva až tri roky, kým sa jej podarí uplatniť v praxi informácie získané zo zostrelenej rakety. Ako dodal, ruské systémy na vedenie elektronickej vojny budú potom ľahšie bojovať proti americkým raketám „na všetkých stupňoch bojového nasadenia“.

Rusku sa po útokoch zo 14. apríla podarilo získať dve relatívne málo poškodené rakety Tomahawk. Útok bol odpoveďou USA a ich spojencov na údajné použitie chemických zbraní sýrskou vládou vo východnej Ghúte.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti