RTVS opätovne podľahla kritike, s kontroverzným redaktorom Ďurkovičom bude naďalej spolupracovať

12.12.2018 | 14:35
  0
Portál Omediach.com Miroslav Kernovej minulý týždeň uviedol, že vedenie RTVS sa chce Ďurkoviča zbaviť. Dôvodom mala byť nespokojnosť s redaktorom a údajnom šikanóznom správaní či vážnych pracovných či medziľudských konfliktoch.

Redakcia investigatívnej relácie Reportéri RTVS pracovala a pracuje slobodne. Na utorkovom (11.12.) pracovnom stretnutí sa na tom zhodlo vedenie RTVS na čele s generálnym riaditeľom Jaroslavom Rezníkom, vedenie Sekcie spravodajstva a publicistiky a tím Reportérov v súvislosti s medializovanými problémami v oblasti internej komunikácie.

"Nikdy nedošlo k žiadnym zásahom do obsahu reportáží a práce redakcie. Obidve strany dospeli k spoločnému záveru, že nikdy nedochádzalo a nedochádza k šikane či prenasledovaniu a vyhlasujú, že majú voči sebe vzájomnú dôveru," skonštatovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková. Poznamenala, že pracovné výmeny názorov sú bežnou súčasťou tvorivého procesu na každom pracovisku.

RTVS bude preto v spolupráci s reportérom Ladislavom Ďurkovičom, ktorý je členom tímu Reportérov RTVS, pokračovať aj v budúcom roku. Po vzájomnej dohode uzavreli zmluvu o ďalšej externej spolupráci.

Portál Omediach.com Miroslavy Kernovej minulý týždeň uviedol, že vedenie RTVS sa chce Ďurkoviča zbaviť. Dôvodom mala byť nespokojnosť s redaktorom a údajnom šikanóznom správaní či vážnych pracovných či medziľudských konfliktoch.

„Ide o človeka, ktorý sa za svoje trojmesačné pôsobenie v RTVS dostal do vážnych pracovných a medziľudských konfliktov s takmer všetkými spolupracovníkmi z produkcie a výroby. Vedenie RTVS momentálne preveruje viacero vážnych sťažností od kolegov z produkčných a výrobných zložiek na jeho šikanózne postupy. Jeho neštandardné až neakceptovateľné pracovné praktiky viedli dokonca k podaniu výpovede dlhoročného interného zamestnanca a uznávaného profesionála. Za týchto okolností by bolo nezodpovedné, keby RTVS dôkladne neprehodnocovala prípadné predĺženie spolupráce s človekom, ktorý nerešpektuje nastavené pracovné a výrobné postupy,“ napísala v stanovisku pre Omediach.com hovorkyňa RTVS Rusnáková.

Redaktor relácie RTVS Reportéri Laco Ďurkovič sa po reakcii televízie ohradil. Po tom, ako ho označila za konfliktného človeka, pre ktorého dal jeden z pracovníkov dokonca výpoveď, žiadal ospravedlnenie. V opačnom prípade bol rozhodnutý podať na telerozhlas žalobu.

Prešlo pár dní a obe strany tvrdia, že redakcia "Reportérov pracuje a pracovala slobodne" a že šlo len o "medializovaný šum".

Dnes vedenie RTVS zverejnilo stanovisko v ktorom píše, že „medializovaný komunikačný šum s reportérom Lacom Ďurkovičom bol podrobne prešetrený. Obidve strany dospeli k spoločnému záveru, že nikdy nedochádzalo a nedochádza k šikane či prenasledovaniu, a to ani zo strany RTVS, ako ani zo strany reportéra Ďurkoviča… Interná komunikácia, súvisiaca s výrobou, ktorá bola zbytočne a mylne dezintepretovaná v médiách, sa po vzájomnom objasnení stanovísk a následnej dohode urovnala k spokojnosti obidvoch strán,“ píše sa v stanovisku vedenia RTVS, podľa ktorého redakcia Reportérov pracovala a pracuje slobodne. So stanoviskom súhlasí aj Ďurkovič, ten sa s Rezník dohodol na ročnej spolupráci.

RTVS po tlaku zo strany B‘ nai B’rith a telekomunikačných operátorov vyškrtla minulý mesiac Tisa z diváckej ankety Najväčší Slovák

Zdroj: 24hod.sk / InfoVojna / omediach.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti