Ron Paul: Amerika sa nepoučila z vojny v Iraku

23.03.2018 | 11:40
  0
Americký libertariánsky politik zdôraznil, že USA sa musí z Blízkeho východu stiahnuť.

Spojené štáty sa musia poučiť zo svojich chýb a skončiť zo svojím zasahovaním na Blízkom východe. V rozhovore pre RT to povedal bývalý americký kongresman Ron Paul, ktorý zároveň dodal, že americká armáda nemá v Sýrii a Iraku čo hľadať.

„Nebudeme sa môcť spamätať, pokiaľ sa nerozhodneme zmeniť zahraničnú politiku. Robíme dokola stále tie isté veci znova a znova,“ vyhlásil bývalý americký kongresman a republikánsky kandidát na prezidenta.

Podľa jeho názoru, zlyhanie politiky Spojených štátov počas vojny v Iraku v roku 2003 sa dalo predvídať už v roku 1990, kedy zúrila vojna v Perzskom zálive. „Pokiaľ v tom budeme pokračovať aj naďalej, budeme vidieť zlé výsledky,“ doplnil.

Paul v tejto súvislosti vyjadril kritiku ohľadne politiky zahraničnej intervencie: „Dávame prezidentovi právomoc ísť do vojny, kedykoľvek bude chcieť. To je v príkrom rozpore s tým, čo naši tvorcovia ústavy zamýšľali. Prezident nemá byť novým kráľom.“ 

Americký libertariánsky politik poukázal na to, že uvedenú politiku nemá záujem nikto zmeniť. „A či je v kresle Obama, alebo úradujú Bushovci, je to vždy to isté,“ domnieva sa Ron Paul.

Zdôraznil, že jeho krajina sa musí z Blízkeho východu stiahnuť, pretože rovnako ako v Iraku, tak aj v Sýrii nemá oprávnenie zasahovať do vnútropolitického diania.

Pripomenul tiež, že práve vďaka propagande, ktorá hovorila, že Irak má prsty v útokoch z 11. septembra 2001, obyčajní Američania podporovali inváziu do krajiny. Rovnakým spôsobom fungovali aj médiá v našej krajine …

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti