Rakúsky prezident drží stranu Sorosovi a utečencom, vyhlásil maďarský šéf diplomacie

02.05.2018 | 17:07
  0
Péter Szijjártó vyzdvihol znovu potrebu brániť Maďarsko pred Sorosom.

Maďarská vláda je dlhodobo v konflikte s globalistom a miliardárom Georgeom Sorosom, ktorého Budapešť obvinila z toho, že on a jeho mimovládne organizácie zasahujú do vnútorných záležitostí krajiny, aby štát presadzoval a slúžil proimigračnej agende.

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó kritizoval rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena z podpory Sorosových záujmov v Európe.

Amerického miliardára pri tejto príležitosti opätovne krititizoval za jeho pozitívny prístup k utečencom.

„George Soros nereprezentuje občanov Európy, ale migrantov a predovšetkým jeho vlastné záujmy. Takýmto spôsobom sa správajú špekulanti. Maďarská vláda nechce budovať budúcnosť krajiny pre migrantov, ale pre maďarské rodiny, ktoré budú žiť v mieri a bezpečnosti,“ povedal Szijjártó 1. mája.

Minister v tejto súvislosti vyzdvihol potrebu „brániť Maďarsko pred Sorosom, pretože ten by po sebe zanechal iba utečencov, chaos a deštrukciu“.

Rakúsky prezident v rozhovore pre magazín Profil vyjadril svoju podporu Georgeovi Sorosovi a prisťahovalectvu. Van der Bellen zároveň vyzval na užšie vzťahy s Francúzskom.

Napriek prezidentovmu pozitívnemu vzťahu k utečencom, viacerí rakúski politici vrátane kancelára Sebastiana Kurza presadzujú antimigračnú politiku.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti