Rakúsko nacvičovalo odvrátenie prípadnej novej vlny utečencov

26.06.2018 | 15:53
  0
Na cvičení sa zúčastňuje 500 policajtov a 200 vojakov.

Stovky príslušníkov rakúskej polície a armády sa v utorok na rakúsko-slovinských hraniciach zúčastnili na cvičení zameranom na odvrátenie prípadnej vlny migrantov, píše agentúra DPA.

"Štát stratí svoju dôveryhodnosť, ak v prípade potreby nedokáže účinne chrániť svoje hranice," povedal novinárom pri príležitosti začatia manévrov v dedine Spielfeld v južnom Rakúsku minister vnútra Herbert Kickl.

Spielfeld - jeden z najfrekventovanejších hraničných priechodov počas utečeneckej krízy z roku 2015 - je na základe rozhodnutia vtedajšej rakúskej vlády vybavený v súčasnosti málo využívaným hraničným zariadením.

Na cvičení sa očakáva okrem policajtov aj účasť príslušníkov novej pohraničnej jednotky Puma a vojakov rakúskej armády, Bundesheeru.

Rakúsky vicekancelár Heinz-Christian Strache nemeckému denníku Bild povedal, že na cvičení sa zúčastňuje 500 policajtov a 200 vojakov. Manévre sú reakciou na "aktuálny vývoj na balkánskej utečeneckej ceste".

Viedeň pohrozila, že jednotlivé hraničné priechody pozdĺž hlavných európskych migračných trás môže postupne jeden za druhým uzavrieť. Stane sa tak v prípade, že nemecký minister vnútra Horst Seehofer zrealizuje avizovaný plán na nemecko-rakúskych hraniciach odmietať niektoré skupiny žiadateľov o azyl.

Zdroj: sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti