Rakúska FPÖ verí, že po volebnom úspechu talianskej Ligy Severu sa podarí odstaviť utečencov

06.03.2018 | 10:54
  0
Slobodná strana Rakúska by chcela uzavrieť migračnú trasu do svojej krajiny.

Vládna Slobodná strana Rakúska (FPÖ) zagratulovala talianskej Lige Severu k volebnému výsledku v nedeľnajších voľbách. Pri tejto príležitosti vyjadrila nádej, že obe strany budú spolupracovať pri uzavretí Brennerského priesmyku, na taliansko-rakúskych hraniciach. Uvedená oblasť je jednou z migračných trás ľudí smerujúcich do Európy.

„Je to veľké víťazstvo našich talianskych partnerov. Teraz však dúfame, že dôjde k zmene talianskej migračnej politiky. Od uzatvorenia balkánskej cesty Rakúskom a Maďarskom, prekračujú tisícky prevažne afrických ilegálnych migrantov rakúske hranice v Brennerskom priesmyku,“ povedal Roman Haider - hovorca FPÖ pre zahraničné otázky. Dodal tiež, že Rakúsko očakáva dôsledné uzavretie tejto trasy.

Rakúsko podľa neho zaznamenalo veľký príliv utečencov, ktorí bez dokladov prekročili rakúsko-taliansku hranicu v regióne východných Álp, na svojej ceste do Nemecka. Haider odhaduje, že mesačne priesmykom prechádza približne 5 000 migrantov.

Stredo-pravicová koalícia pozostávajúca z Ligy Severu, strany Taliansko Vpred bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, pravicového zoskupenia Bratia Talianska a liberálne zoskupenie My s Talianskom, získala 37,48 percent hlasov v hornej a 36,96 percent v dolnej komore talianskeho parlamentu dome. Víťazom volieb je protisystémové hnutie Päť hviezd (M5S), ktoré vo voľbách získalo 32 percentnú podporu.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti