Putin verí, že Trump nebude rukojemníkom temných síl

06.10.2017 | 17:19
  0
Ruský prezident Vladimír Putin je presvedčený o existencii síl, ktoré využívajú súčasnú situáciu v rámci rusko-amerických vzťahov a tlačia na amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Šéf Kremľa sa taktiež vyjadril k svojej možnej kandidatúre v budúcoročných prezidentských voľbách.

Vo svojom prejave na energetickom fóre v Moskve vyjadril prezident Putin nádej, že spoločný záujem Moskvy a Washingtonu v boji proti terorizmu pomôže zlepšiť vzťahy medzi oboma krajinami. Náznakom sa dotkol aj existencie tzv. kriminálneho Syndikátu, resp. štátu v štáte, alebo anglickým termínom povedané deep state (temný štát).

“Niektoré sily využívajú rusko-americké vzťahy na riešenie vnútorných politických problémov v Spojených štátoch. Verím tomu, že človek ako je Trump so svojím charakterom, nikdy nebude rukojemníkom niekoho záujmov,” vyhlásil Putin s tým, že americký prezident načúva ruským názorom na severokórejskú krízu. Zároveň pripomenul, že Ruská federácia má v USA “množstvo priateľov”.

Ďalej uviedol, že Rusko je priame, pokiaľ ide o dohody. Z toho dôvodu je podľa jeho názoru krajina napriek sankciám atraktívna pre zahraničný obchod.

“Našou najvýznamnejšou výhodou je to, že nikdy nerobíme dvojaké dohody. K našim partnerom sme vždy úprimní. Svoju pozíciu prezentujeme otvorene,” povedal Putin na konferencii Ruský energetický týždeň, ktorá sa koná 3.-7. októbra v Moskve.

Ruská federácia je podľa prezidentových slov spoľahlivejší partner v porovnaní s inými štátmi. “To je to, čo prispieva k atraktívnosti Ruska v očiach zahraničných partnerov,” dodal Putin s tým, že atraktivita jeho štátu nespočíva vo vojenskom potenciáli.

Tiež sa vyjadril k téme nadchádzajúcich prezidentských volieb, ktoré sa budú v Rusku konať na budúci rok. “Ešte som sa nerozhodol, či budem kandidovať,” odkázal ruský líder.

Putin svoje tretie funkčné obdobie v kresle prezidenta zastáva od roku 2012.

Tomáš Hlaváč

Zdroj: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti