Putin: Rusko ponechá svoje vojnové lode vyzbrojené raketami Kalibr v Stredomorí

17.05.2018 | 12:54
  0
Moskva tým chce zamedziť možnému obnoveniu hrozby zo strany teroristických skupín v Sýrii.

Stála ruská námorná flotila, ktorej súčasťou sú aj vojnové lode vybavené raketami Kalibr, bude vzhľadom na pretrvávajúcu hrozbu teroristických útokov trvalo pôsobiť v blízkosti sýrskeho pobrežia.

Šéf Kremľa v tejto súvislosti pripomenul, že ruská námorná prítomnosť v Stredomorí prispela k významnému zvratu v boji proti terorizmu v Sýrii. Dodal, že „raketové útoky, ako aj vzdušné operácie spôsobili teroristom vážne škody“.

Ruské vojnové lode, ale aj ponorky uskutočnili počas svojich operácii zameraných proti islamskému štátu viaceré raketové útoky proti teroristickým cieľom. V ich dôsledku došlo k zničeniu skladov s muníciou, veliteľkých centier a obrannej infraštruktúry islamských extrémistov.

Putin zdôraznil, že ruské vojenské námorníctvo zohralo kľúčovú úlohu v zaistení ekonomickej bezpečnosti Ruskej federácie, ako aj v rámci ochrany jej národných záujmov.

Rusi v boji proti teroristom využívajú v Sýrii aj svoje dve vojenské základne. Prvou je letecká základňa Humajmím a druhou je námorná základňa v prístavnom meste Tartus. Moskva ich s možnosťou ďalšieho predĺženia môže využívať najbližších 49 rokov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti