Putin reaguje na Kremeľský zoznam: Psy štekajú a karavána ide ďalej

30.01.2018 | 14:44
  0
Americký zoznam, ktorý je súčasťou protiruských sankcií označila hlava štátu za nepriateľský.

Ruský prezident Vladimir Putin komentoval zoznam vydaný americkým ministerstvom financií, známy ako tzv. Kremeľský zoznam. V tejto súvislosti ironicky poznamenal, že bol urazený tým, že svoje meno v ňom nenašiel.

„Psy štekajú, ale karavána ide ďalej," povedal Putin v utorok, len niekoľko hodín po tom, ako bol zverejnený dokument v ktorom sa nachádzajú mená členov ruskej vlády a významných ruských podnikateľov. Blžšie informácie k tejto téme v článku InfoVojny tu.

Zoznam však neobsahuje meno šéfa Kremľa. Na otázku novinára, aký má Putin pocit z toho, že jeho meno v dokumente chýba, prezident vyhlásil, že „je to škoda“.

Uvedený krok Spojených štátov však rovnako ako iní predstavitelia Ruskej federácia označil za nepriateľský a poškodzujúci rusko-americké vzťahy.

"Čo tým chcú dokázať? V tomto sa musia sami rozhodnúť,“ povedal Putin s odkazom na politiku Washingtonu. Pripomenul, že Rusko má vôľu budovať dlhodobé vzťahy, ktoré sú „stabilné a založené na medzinárodnom práve“.

Americkú politiku pri tejto príležitosti obvinil z nekonzistentnosti a stupidity. Vysvetlil to tým, že Washington na jednej strane prirovnáva politiku Moskvy s Teheránom a Pchjongjangom a na strane druhej vyzýva Rusko, aby riešilo severokórejskú otázku a tiež bolo sprostredkovateľom v záležitostiach s Iránom.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti