Putin: Našim úsilím je pozitívny svet, prosperita a rozkvet ľudstva

12.04.2018 | 10:40
  0
Šéf Kremľa to uviedol v reakcii na súčasnú chaotickú situáciu na planéte.

Ruský prezident Vladimír Putin vyjadril nádej, že v čoraz chaotickom svete nakoniec zvíťazí „zdravý rozum“. Súčasná medzinárodná situácia je podľa jeho slov veľmi znepokojujúca.

„Súčasná situácia vo svete skutočne nemôže vyvolávať nič iné, len obavy. Vo svete vládne čoraz väčší zmätok. Napriek tomu však dúfame, že napokon zvíťazí zdravý rozum, medzinárodné vzťahy sa vrátia do konštruktívnych koľají a celý globálny systém bude stabilnejší a predvídateľnejší,“ uviedol šéf Kremľa 11. apríla na stretnutí s novými veľvyslancami.

Dodal, že Moskva bude naďalej obhajovať posilnenie globálnej a regionálnej bezpečnosti a plne sa bude riadiť svojimi „medzinárodnými záväzkami, ako aj na budovaní spolupráce so svojimi partnermi, založenej na konštruktívnom prístupe a rešpekte“.

„Budeme sa usilovať o pozitívny svet s agendou zameranou na budúcnosť, aby sme pracovali na zabezpečení stabilného rozvoja, prosperity a rozkvetu ľudstva,“ zdôraznil Putin.

Jeho vyhlásenie nadviazalo na hrozby zo strany amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý povedal, že Rusko by sa malo pripraviť na "pekné nové a chytré rakety", ktoré na Sýriu vypustia Američania. Šéf Bieleho domu tak reagoval na vyjadrenie ruského veľvyslanca v Libanone Alexandra Zasypkina, ktorý vyhlásil, že Spojené štáty musia počítať s tým, že všetky rakety vypálené na Sýriu budú zostrelené.

Washington v odpovedi na údajný chemický incident v meste Dúmá zo 7. apríla, uvažuje o vojenskom zásahu v Sýrii. Americkí predstavitelia zatiaľ bez pokytnutia dôkazov obvinili zo zodpovednosti za incident vládu v Damasku.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti