Putin: Mocní ľudia Amerike predávajú svojmu národu protiruské rozprávky

19.07.2018 | 15:08
  0
Slová ruského prezidenta prichádzajú len niekoľko dní po jeho stretnutí so šéfom Bieleho domu.

V Spojených štátoch žijú ľudia, ktorí sa snažia celú krajinu dostať do konfrontácie s Ruskom. Varoval ruský prezident Vladimír Putin a dodal, že Kremeľ musí tento faktor zohľadniť vo svojej politike.

„Vidíme v Spojených štátoch určité sily, ktoré v rámci boja o moc na domácej pôde s ľahkosťou obetujú rusko-americké vzťahy. Vedia obetovať záujmy niektorých amerických podnikateľov spoliehajúcich sa na rusko-americkú spoluprácu, ktorí tak prichádzajú v Rusku o väzby a kontrakty,“ dodal šéf Kremľa.

Pripomenul, že tieto sily „sú schopné obetovať aj záujmy svojich spojencov v Európe a na Strednom východe, vrátane štátu Izrael, ako aj vlastnú bezpečnosť“.

Putin tiež upozornil, že nedostatočná spolupráca pri plnení Zmluvy o jadrovom odzbrojení (START) medzi USA a Ruskom povedie k automatickému ukončeniu jej platnosti.

„Všetci vieme, že štátnik by mal uprednostňovať záujmy svojho národa nad všetkým ostatným, čo nie je tento prípad. V Spojených štátoch fungujú sily, ktoré dávajú do popredia svoje úzke skupinové a stranické záujmy nad záujmy svojho národa. Pracujú v tichosti a dokážu podviesť milióny svojich krajanov, aby uverili ich rozprávkam,“ vysvetlil prezident na stretnutí s ruskými diplomatmi, ktorí by podľa jeho slov mali vo svojej práci zohľadniť existenciu a vplyv uvedených skupín.

„Taká je realita dnešných dní,“ dodal.

Jeho slová prichádzajú niekoľko dní po stretnutí s americkým prezidentom Donaldom Trumpom, ktorého kritici na domácej pôde obvinili, že pred Putinom kapituloval a zradil Ameriku. Trump vo svojej reakcii povedal, že ľudia, ktorí ho nenávidia, by radšej namiesto stretnutia s ruským prezidentom chceli vidieť oba národy vo vojne proti sebe.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti