Putin: Európska únia podporuje sociálnymi benefitmi migráciu, tak prečo by malo dôjst k zastaveniu tohto prílivu?

19.09.2018 | 11:58
  0
Európska únia by sa podľa ruského prezidenta mala zaoberať predovšetkým otázkou prisťahovalectva a nemala by očakávať, že sa problém nejakým spôsobom sám vyrieši.

„Je nepravdepodobné, že by došlo k zastaveniu prílivu migrantov prichádzajúcich do európskych krajín, pokiaľ sa samotná EÚ nebude zaoberať touto problematikou a neprehodnotí svoju politiku, ktorá povzbudzuje imigráciu,“ uviedol šéf Kremľa na utorokovom stretnutí s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Európska únia by sa podľa jeho názoru mala zaoberať predovšetkým otázkou prisťahovalectva a nemala by očakávať, že sa problém nejakým spôsobom sám vyrieši.

„Ak niekto povzbudzuje migráciu rozsiahlymi sociálnymi výhodami a inými bonusmi, prečo by potom malo dôjsť k zastaveniu tohto prúdu? Je však na našich kolegoch v Európe, aby sami rozhodli o tom, čo je pre Európu a Európanov lepšie,“ dodal Vladimir Putin.

Príliv migrantov prichádzajúcich do EÚ zostáva stabilný napriek tomu, že v krajinách odkiaľ migranti prichádzajú dochádza postupne k zmenám. „Najskôr to boli ľudia zo Sýrie, z Iraku, z iných krajín Blízkeho východu. Teraz je to subsaharská Afrika,“ vyhlásil ruský prezident, ktorý pripomenul, že aj jeho krajina čelí migračným výzvam. Ako však dodal, ich charakter je úplne odlišný od tých, ktoré ovplyvňujú Európu.

Rusko totiž nemá spoločné hranice s krajinami, z ktorých sa prichádzajú utečenci. Väčšina tých, ktorí vstupujú do krajiny, podľa neho pochádza z postsovietských štátov. Putin dodal, že mnoho z týchto ľudí hovorí po rusky a ľahšie sa tak integrujú do ruskej spoločnosti.

„V Rusku máme mnoho problémov, vrátane trhu práce,“ pripomenul prezident.

„Európa na druhej strane čelí prílivu ľudí z úplne inej kultúry, ktorých proces začlenenia je veľmi zložitý,“ uviedol na záver s tým, že problém si musí vyriešiť samotná Európska únia.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti