Prokurátor ukázal identikit možného svedka v prípade Kuciakovej vraždy

17.09.2018 | 14:24
  0
V súvislosti s prípadom zadržali sedem podozrivých Talianov, ktorých však pre absenciu dôkazov prepustili.

Dozorujúci prokurátor odboru všeobecnej kriminality v pondelok ukázal identikit možného svedka v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Ukázal ho na tlačovej konferencii v Pezinku. „My hovoríme, že sa tá osoba mohla pohybovať v tom čase v okolí miesta vraždy, nehovoríme, že tam určite bola,“ povedal prokurátor. Takisto pripomenul, že Jána Kuciaka a jeho priateľku zavraždili 21. februára približne o 20:20 a zisťujú, či páchateľovi niekto pomáhal. Páchateľ bol jeden.

Nemajú konkrétnych páchateľov

Dnes prokuratúra pracuje s dvoma verziami, ktoré súvisia s novinárskou prácou Jána Kuciaka, ale ak by sa objavili nové skutočnosti, budú ich preverovať. „Obvinených nemáme, nemáme konkrétnych páchateľov. Ak by sme mali, obviníme ich, ale nie sme v takom štádiu,“ povedal prokurátor.

K otázkam, ktoré súviseli s podnikateľom Mariánom K., sa prokurátor nevyjadroval. Myslí si, že dostali kvantum informácií a časom sa dopracujú k úspešnému výsledku. Pokiaľ ide o informácie, ktoré poskytuje verejnosť, ich rozsah sa podľa prokurátora znížil, časť informácií bola zaujímavá, časť z nich bola o ničom.

Zadržali aj sedem podozrivých

Ako ďalej informoval, doteraz bolo v prípade vyšetrovanie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej vykonaných päť obhliadok miesta činu, tiel poškodených a potenciálnych miest výskytu páchateľa, 40 úkonov zameraných na vydanie veci, štyri domové prehliadky, šesť prehliadok iných priestorov, 18 prehliadok tiel, vrátane zaistenia odtlačkov prstov a DNA.

Zadržali sedem podozrivých, ktorých však aj pre absenciu dôkazov prepustili. Všetci boli Taliani. Vyšetrovatelia vypočuli viac ako 200 osôb, niektoré opakovane, a vykonali tri výsluchy poškodených – rodinných príslušníkov zavraždených. Vykonali dva vyšetrovacie pokusy, ktorými sa overoval priebeh čiastkových dejov na mieste činu a v jeho okolí. Vyšetrovateľ zabezpečil viac ako 40 znaleckých posudkov z rôznych odvetví.

Identikit možného svedka

Na návrh prokurátora súdy vydali 57 príkazov na použitie ITP (informačno-technických prostriedkov) a vykonanie ďalších úkonov a 127 príkazov na oznámenie údajov o uskutočnenej telekomunikačnej prevádzke. Takto zabezpečili niekoľko desiatok tisíc záznamov, ktoré analyzujú.

Na pondelňajšej tlačovej besede o tom informoval dozorujúci prokurátor odboru všeobecnej kriminality. Zároveň ukázal identikit osoby, ktorá sa mohla pohybovať na mieste vraždy, a mohla by poskytnúť informácie z miesta činu.

Na návrh prokurátora súdy vydali 57 príkazov na použitie ITP (informačno-technických prostriedkov) a vykonanie ďalších úkonov a 127 príkazov na oznámenie údajov o uskutočnenej telekomunikačnej prevádzke. Takto zabezpečili niekoľko desiatok tisíc záznamov, ktoré analyzujú.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti