Prípad negramotného Sýrčana, ktorý si do Nemecka priniesol dve manželky je nebezpečným precedensom

27.02.2018 | 17:34
  0
Člen nemeckej AfD pri tejto príležitosti v interview pre Sputnik vyhlásil, že Merkelovú treba zastaviť.

Europoslanec za antiimigračnú stranu Alternatíva pre Nemecko (AfD) v rozhovore pre Sputnik kritizoval nemecké úrady za to, že sýrskemu utečencovi umožnili nelegálne žiť s jeho dvoma manželkami.

Nemecké médiá pred nedávnom informovali o sýrskom utečencovi, ktorý v roku 2015 ušiel z krajiny a usadil sa v Nemecku, kde žije so svojimi dvoma manželkami a šiestimi deťmi. V Nemecku je pritom polygamia zakázaná.

Bližšie informácie o tomto prípade v článku InfoVojny: Sýrsky utečenec ďakuje mame Merkelovej, za sociálne dávky a podporu pre jeho dve manželky a šesť detí

„Nemecko sa muselo úplne zblázniť, keď stanovilo tento fatálny precedens pre žiadateľov o azyl, aby sa mohli dožadovať toho istého. O takýchto prípadoch nemôžu rozhodovať lokálni predstavitelia. Na základe nemeckej ústav je bez najmenších pochýb nezákonná polygamia a manželstvo s deťmi. Je najvyšší čas to zastaviť stopnutím Angely Merkelovej, ktorá pohŕdala súčasným právom od nástupu k moci a trestuhodne náš štát vystavila riziku,“ uviedol Jörg Meuthen.

Rodina sýrskych utečencov údajne žije výlučne zo sociálnych dávok, k dispozícii dostali dom, poberajú prídavky na deti a majú tiež bezplatnú zdravotnú starostlivosť.

Ahmad A. navyše dostal pracovné povolenie, ktoré však nejaví záujem uplatniť, pretože namiesto hľadania práce sa rozhodol zostať so svojimi deťmi doma.

V rozhovore pre časopis Bild hovorca nemeckého mesta Pinneberg priznal, že podobné prípady riešia nemecké orgány na individuálnej báze.

Mnohí si však myslia, že zákonom o zlučovaní rodín, vláda de facto povolí polygamiu v štáte, nakoľko migranti sa budú dožadovať rovnakých práv, aké majú doma.

Zdroj: sputniknews.com



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti