Presvedčivé Putinovo víťazstvo môže pritiahnuť dodatočné zahraničné investície v hodnote 30 miliárd dolárov

20.03.2018 | 15:01
  0
Ruská ekonomika láka v posledných rokoch stále viac investorov.

Opätovné zvolenie Vladimíra Putina za hlavu Ruskej federácie zaistí pokračovanie doterajšej hospodárskej politiky, ktorá v uplynulých rokoch zabezpečila výrazný nárast zahraničných investícií. Uviedol to riaditeľ Ruského fondu pre priame investície.

„V strednodobom horizonte to po voľbách umožní investorom aktívne realizovať projekty, čo môže priniesť do ruskej ekonomiky 25-30 miliárd dolárov,“ povedal Kirill Dmitriev.

Poznamenal, že „výsledky hlasovania znamenajú pokračovanie ekonomickej politiky zameranej na realizáciu investičného potenciálu krajiny“.

Prezidentské voľby v Rusku sa konali 18. marca. Putin v nich zvíťazil presvedčivým výsledkom, keď získal 76,7 percenta hlasov. Ide o najvyššie číslo, aké doteraz vo voľbách získal.

Najnovšie údaje ukazujú, že napriek najnovším obvineniam proti Rusku v súvislosti s údajnou otravou bývalého špióna v Spojenom kráľovstve, miestny akciový trh je pre zahraničných investorov naďalej atraktívny.

Sberbank Investment Research prišiel s analýzou, podľa ktorej zahraničné investície dosiahli za posledný týždeň výšku 146 miliónov dolárov, čo je o tretinu viac v porovnaní so 112 miliónmi dolárov investovaných počas obdobia týždeň pred voľbami.

Štúdia britskej poradenskej agentúry EY (predtým Ernst & Young) hovorí, že ruská ekonomika prilákala v prvej polovici roku 2017 priame zahraničné investície vo výške 14 miliárd dolárov, čo je doteraz najvyššie číslo v histórii.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti