Pravda o snajperoch na Majdane zverejnená investigatívnym žurnalistom

20.02.2018 | 12:45
  0
Ostreľovači sa v obave za odhalenie pravdy ukryli v Arménsku.

Investigatívny novinár Andrej Veselov, ktorý pôsobí v spravodajskej agentúre Sputnik, objasnil informácie ohľadne zabitia demonštrantov a príslušníkov bezpečnostných zložiek neznámymi ostreľovačmi počas protestov na kyjevskom námestí Majdan.

Veselov počas tlačovej konferencie venovanej výsledkom svojho novinárskeho vyšetrovania o skutočných strojcoch usmrtenia demonštrantov a policajtov na Majdane, novinárom povedal, aké ťažké bolo nájsť kľúčových svedkov.

V tejto súvislosti navštívil Macedónsko, Rusko a Ukrajinu. Páchateľov však nakoniec našiel a vyspovedal v gruzínskom hlavnom meste Tbilisi. Pred svojimi zamestnávateľmi - dvoma ukrajinskými poslancami - sa v obave o svoj život ukryli v Arménsku. Za zverejnenie skutočnej pravdy mali členovia ukrajinského parlamentu Sergej Pašinsky a Volodimír Parasjuk vypísať na ich hlavu odmenu.

„Boja sa svoj život. Dožadovať sa súdu a oslovením novinárov je ich snahou tento prípad zverejniť a zároveň sa tak chrániť,“ dodal Andrej Veselov.

Neznámi ostreľovači spustili 20. februára roku 2014 na kyjevskom námestí paľbu, pri ktorej prišlo na oboch stranách konfliktu o život 53 ľudí. Súčasná ukrajinská vláda obvinila exprezidenta Viktora Janukovyča z toho, že pokyn dal on. Oficiálne vyšetrovanie však nakoniec skončilo v slepej uličke.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti