Porušením zákona Kiskom sa bude parlamentný výbor zaoberať až po skončení daňovej kontroly v KTAG

18.09.2018 | 18:55
  0
Podnet proti Kiskovi podala neparlamentná strana Nový parlament, ktorej predsedom je neúspešný prezidentský kandidát z posledných volieb Jozef Behýl.

Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií sa bude zaoberať možným porušením zákona prezidentom SR Andrejom Kiskom až po skončení daňovej kontroly v spoločnosti KTAG, s.r.o., Finančnou správou.

Členovia výboru odobrili návrh Puciho

V utorok to na rokovaní výboru navrhol podpredseda výboru Róbert Puci (Smer-SD). Členovia výboru jeho návrh odobrili. Finančná správa totiž nevie vyhovieť žiadosti výboru a poskytnúť požadované informácie pred skončením daňovej kontroly.

Podnet proti Kiskovi podala neparlamentná strana Nový parlament, ktorej predsedom je neúspešný prezidentský kandidát z posledných volieb Jozef Behýl. Strana žiada parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií, aby preskúmal porušenia zákona o ochrane verejného záujmu verejným funkcionárom Andrejom Kiskom.

Podozrenie z porušenia ústavného zákona

Ako povedal vtedy pre agentúru SITA Behýl, podnet strana podala na Andreja Kisku ako prezidenta Slovenskej republiky pre dôvodné podozrenie z porušenia ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov.

„Podľa medializovaných informácií spoločnosť KTAG, s.r.o, vynaložila za roky 2013 a 2014 značnú časť finančných prostriedkov patriacich tejto spoločnosti na financovanie prezidentskej kampane Andreja Kisku. Podľa zverejnených informácií si spoločnosť KTAG, s.r.o. takýmto spôsobom neoprávnene znížila daňový základ o viac ako 136-tisíc eur. Preto existuje dôvodné podozrenie, že počas funkčného obdobia verejného funkcionára Andreja Kisku tieto pohľadávky boli spoločnosťou odpustené alebo inak zanikli, čo možno považovať za prijatie daru alebo inej nenáležitej výhody v prospech verejného funkcionára. Tieto výdavky sú podľa nášho názoru v priamej súvislosti s výkonom verejnej funkcie, keďže boli vynaložené na jeho prezidentskú kampaň,“ upozornil Behýl.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti