Poľský minister vyzval EÚ, aby rešpektovala kresťanské hodnoty

07.06.2017 | 10:42
  0
Poľský minister vnútra Mariusz Blaszczak vyzval Európu, aby boli “kresťanské hodnoty” prioritou a zároveň ukončila masovú migráciu moslimov na kontinent.

Po nedávnych teroristických útokoch vo Veľkej Británii dal poľský minister vnútra hrozbu terorizmu v západnej Európe do súvisu so zvyšujúcim sa počtom moslimských prisťahovalcov z Blízkeho východu a severnej Afriky. Opätovne pri tom vyzval Európsku úniu, aby prehodnotila svoju migračnú politiku. Hrozbu teroristických útokov, ktoré vykonávajú moslimskí teroristi zároveň nazval realitou.

“Západná Európa prežíva krízu identity, odklon od koreňov európskej civilizácie a teda aj kresťanstva. To má tragické dôsledky. Multikultárna zhovievavosť a politická korektnosť prináša tragické dôsledky,” vyhlásil Blaszczak v rozhovore pre poľskú verejnoprávnu televíziu TVP.

Minister vnútra tiež poukázal na plán Európskej komisie (EK) na premiestnenie utečencov z Blízkeho východu v rámci celej EÚ, ktoré označil za “neprijateľné”.

“To, čo sa Európska komisia pokúša diktovať Poľsku a iným, je neprijateľné. Mohlo by to viesť k vážnym udalostiam, akými sú tragické udalosti odohrávajúce sa v západnej Európe. Našťastie, voľby viedli k zmene vlády a súčasná vláda zákona a spravodlivosti nepodlieha tomuto tlaku. Sprísňujeme ochranu vonkajších hraníc Poľska a pomáhame aj našim partnerom v EÚ. Tragickému rozhodnutiu otvoriť hranice a našu krajinu utečencom, sme sa vyhli,” povedal minister.

Blaszczak v tejto súvislosti vyzval Úniu, aby zmenila svoju migračnú politiku a rešpektovala “európske hodnoty kresťanskej civilizácie”.“Musia tu byť rozhodné a dôsledné opatrenia na odstránenie terorizmu. Jednou z takýchto úloh je ukončiť politiku otvorených dverí pre príliv moslimských prisťahovalcov zo severnej Afriky a Blízkeho východu,” zdôraznil v interview poľský politik.

Tieto vyjadrenia nadväzujú na najnovšie teroristické útoky, ktoré sa uskutočnili v Londýne 3. mája.

Je smutné, že u predstaviteľov nášho štátu, v ktorom je zastúpená aj Slovenská národná strana (SNS), v súvislosti s najnovšími udalosťami, absentuje pomenovanie vecí pravými menami.

Zdroj: sputniknews.com

Preklad: narodnenoviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti