Poľskí poslanci budú pokračovať v debate o zrušení povinného očkovania

05.10.2018 | 11:39
  0
S plánom zrušiť takúto povinnosť prišla občianska iniciatíva, ktorá argumentuje tým, že očkovanie môže byť pre malé deti nebezpečné.

Poslanci poľskej vládnucej konzervatívnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) odsúhlasili ďalšiu debatu na pôde parlamentu ohľadne kontroverzného zámeru zrušiť povinné očkovanie detí proti rôznym ochoreniam vrátane obrny, osýpok, tuberkulózy, ružienky alebo čierneho kašľa. Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AP.

S plánom zrušiť takúto povinnosť prišla občianska iniciatíva, ktorá argumentuje tým, že očkovanie môže byť pre malé deti nebezpečné a rodičia preto majú preto dostať možnosť odmietnuť podanie očkovacej látky. Zatiaľ je zaočkovanie detí v Poľsku povinné a tamojšie ministerstvo zdravotníctva varovalo, že prípadné zrušenie tejto povinnosti by bolo ohrozením zdravia jednotlivcov i celej spoločnosti.

Dolná komora poľského parlamentu hlasovala vo štvrtok v pomere 252 ku 158 pri dvoch zdržaniach za postúpenie tejto záležitosti na ďalšie prerokovanie parlamentným skupinám.

Zdroj: sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti