Polovica utečencov zrelých na deportáciu doteraz neopustila Nemecko

23.07.2018 | 18:17
  0
Vo svojom článku na to upozornil portál Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Počet neúspešných deportácií z Nemecka vzrástol o viac ako 200 percent. Každý druhý migrant so zamietnutou žiadosťou o azyl zostal v krajine a vyhol sa tak vyhosteniu.

Nemecká spolková polícia zistila, že od konca mája iba 11 100 z naplánovaných 23 900 deportácií bolo úspešných. Vo svojom článku na to upozornil portál Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Približne 11 500 utečencov sa nedostavilo pohovoru za účelom procesu vyhostenia. Asi 150 ľudí zostalo na území Nemecka z toho dôvodu, že ich piloti odmietli vziať na palubu. Vo viac ako 500 prípadoch sa deportácia pozastavila kvôli „aktívnemu alebo pasívnemu odporu“. Najväčšia miera rezistencie voči deportovaniu bola zaznamenaná u migrantov z Nigérie, Guiney, Somálska, Sýrie, Sierra Leone, Gambie, Maroka, Iraku a Eritrey.

„Spolková polícia musí vynakladať množstvo práce, pretože každá druhá deportovaná osoba, nie je vrátená zo strany príslušného spolkového štátu,“ vyhlásil Ernst Walter, ktorý je šéfom nemeckých policajných odborov. Dodal, že jediným spôsobom, ako zabrániť ich zmiznutiu, je využitie inštitútu deportačného zadržania.

Od roku 2014 prišlo do Nemecka viac ako 1,6 milióna žiadateľov o azyl najmä z Blízkeho východu a Afriky. Kencelárka Angela Merkelová čelí zvyšujúcemu sa politickému tlaku verejnosti na zastavenie tohoto toku, pretože odhadované náklady súvisiace s migráciou dosahujú sumu 78 miliárd eur.

Zdroj: rt.com / deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti