Polícia zadržala Antonina Vadalu

13.03.2018 | 13:35
  0
Súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz.

V utorok 13. marca v skorých ranných hodinách v Michalovciach zadržali Antonina Vadalu. Súd v Benátkach na neho vydal európsky zatýkací rozkaz. Je to výsledok spolupráce Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky a Eurojustu, ktorý intenzívne komunikoval a koordinoval spoluprácu medzi talianskymi a slovenskými orgánmi.

„Európskym zatýkacím rozkazom žiada taliansky súd o vydanie Antonina Vadalu na trestné stíhanie do Talianska pre drogový trestný čin spáchaný organizovanou zločineckou skupinou s nadnárodnou pôsobnosťou. Celý postup bol realizovaný v maximálnom utajení z dôvodu zabránenia úniku informácií a prípadného zmarenia tohto úkonu,“ informovala Andrea Predajňová, hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR.

Predbežné vyšetrovanie v tejto veci vykonáva Krajská prokuratúra Košice. V rámci 48-hodinovej lehoty, ktorú má prokurátor po zadržaní osoby k dispozícii na rozhodnutie o ďalšom postupe, bude Krajskou prokuratúrou Košice podaný Krajskému súdu v Košiciach, návrh na vzatie zadržanej osoby do predbežnej väzby.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár oceňuje v tejto súvislosti profesionálny prístup polície, ktorá sa v spolupráci s prokuratúrou na tejto akcii podieľala.

Špecializovaná súčasť boja proti mafii talianskej prokuratúry v Benátkach ocenila poskytnutú súčinnosť slovenskými orgánmi za rýchlu a efektívnu spoluprácu zo strany Eurojustu, slovenskej prokuratúry a polície.

V rámci medzinárodnej akcie bolo zadržaných 17 osôb, z ktorých 11 sa nachádza vo väzbe a 6 v domácom väzení.

"Ďalšie informácie v tomto štádiu konania nie je možné poskytnúť,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: pravda.sk

Fotografia

Vpravo - Antonino Vadala
Vľavo - JUDr. Róbert Madej, PhD. (* 3. január 1981, Zvolen) slovenský politik a advokát. Je poslancom Národnej rady Slovenskej republiky (SMER-SD) a predsedom Ústavnoprávneho výboru NR SR.


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti